Aktier USA: Indleder med positiv tone

Wall Street er onsdag åbnet positivt. Stigningerne, der på ingen måde er voldsomt store, kædes sammen med forsonende meldinger fra Rusland og Ukraine, der ifølge en talsmand fra Ruslands præsident Vladimir Putin er tæt på at være enige om tiltag, som kan skabe våbenhvile i Østukraine.

Kort efter åbningen ligger Dow Jones Industrial Average og S&P 500 henholdsvis 0,4 og 0,3 pct. højere, mens fremgangen er en anelse mindre for det teknologibaserede Nasdaq-indeks.

- Våbenhvilen i Ukraine er meget vigtig, siger Heinz-Gerd Sonnenschein, strateg i Deutsche Bank, til Bloomberg News og tilføjer, at folk begynder at spekulere på, om krisen endelig nærmer sig enden, og investorerne igen kan fokusere på andre ting som økonomiske nøgletal og pengepolitik.

Indtil videre må man ifølge Heinz-Gerd Sonnenschein vente og se, hvordan de forskellige parter i konflikten vælger at agere. Lige nu har onsdagens meldinger dog en positiv effekt, mener han.

Spørger man Liza Ermolenko, der er økonom med speciale i nye markeder hos Capital Economics, er risikoen, at den gode stemning vender, når det begynder at vise sig, at der rent faktisk stadig er et stykke vej til en ende på konflikten. Det siger hun i et interview med CNN Money.

Infinity Pharmaceuticals tordner i vejret med 36 pct. efter at have indgået en aftale med AbbVie vedrørende udvikling og kommercialisering af kræftmidlet duvelisib. Aftalen udløser 275 mio. dollar kontant til Infinity, der har mulighed for yderligere op til 530 mio. dollar i milepælsbetalinger.

BRANCHENYT
Læs også