Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Revisionschef forlader solvenspresset bank

Østjydsk Bank mister sin interne revisionschef, Kristian Thorgaard Sørensen, der fratræder ved årets udgang til fordel for et nyt job.

Afskeden kommer kort tid efter, at Østjydsk Bank har offentliggjort et halvårsregnskab, der vidner om, at banken fortsat mangler kapitalmæssig polstring. Bankens solvens var ved udgangen af halvåret 10,3 pct., hvilket er 2,6 pct.point under dens individuelle solvensbehov.

Det betyder blandt andet, at banken ikke kan betale renter på sine efterstillede kapitalindskud. Banken kom ud af årets første seks måneder med et underskud på 198,2 mio. kr. før skat.

Ifølge bankens administrerende direktør Max Hovedskov er der dog på ingen måde tale om, at revisionschefen er bukket under for presset.

- Nej, det er helt udramatisk. Han har fået et nyt job, siger Max Hovedskov.

Direktøren oplyser, at arbejdet med at afklare bankens fremtid fortsætter. Planen er enten at sælge Østjydsk Bank eller at rejse ny kapital, men om det i så fald ville blive gennem en aktieemission, kan han ikke udtale sig om.

- Det er i erkendelse af, at nedskrivningerne er så store, at vi ikke har solvens nok til at stå selv, siger Max Hovedskov.

Selvom bankens kapital ligger under det individuelle solvensbehov og den dermed overlever på Finanstilsynets nåde, er der ikke sat nogen tidsfrist for, hvornår Østjydsk Bank skal være solgt eller rekapitaliseret.

- Vi kører "under vand", men vi har ikke noget krav hængende, som gør, at vi skal forcere processen. Vi har den tid, der skal til, for at undersøge tingene ordentligt, siger Max Hovedskov.

Bankforretningen forløber ellers tilfredsstillende, når direktøren ser på toplinjen. Tilbagegangen i nettorente- og gebyrindtægter til 107 mio. kr. i første halvår fra 144 mio. kr. i samme periode sidste år skyldes primært, at banken har solgt tre filialer til Arbejdernes Landsbank, forklarer han.

BRANCHENYT
Læs også