Aktier: Vestas og Carlsberg til tops i positiv C20

Det danske C20 Cap-indeks lukkede onsdag med en stigning på 0,8 pct. i 803,74 efter meldinger om, at de første skridt til en våbenhvile i Ukraine er taget. Det understøttede især Carlsberg-aktien, der har store aktiviteter i Rusland, og Vestas-aktien viste også gode takter efter den seneste svage periode.

- Den ukrainske og russiske præsident har talt om skridt til en våbenhvileaftale i det østlige Ukraine, hvilket sender aktierne op, ikke mindst i Rusland. En egentlig, permanent våbenhvile er dog ikke blevet bekræftet af de russiske myndigheder, da de ikke anser sig for at være en part i konflikten. Ikke desto mindre bliver nyheden taget positivt op i markedet, skrev Nordea onsdag eftermiddag.

Carlsberg lukkede med en fremgang på 2,3 pct. i 529,50 kr. efter meldinger fra Ukraine om, at der er aftalt en våbenhvile mellem Ukraines præsident Poroshenko og Ruslands præsident Putin.

Vestas steg med 4,1 pct. til 243,40 kr. Vindmølleproducenten fik onsdag en polsk ordre på 21 V90-2,0 MW-vindmøller af ERG Renew til et projekt i Radziejów-provinsen i Polen. Yderligere fik Vestas-aktionærerne lidt nyt fra Israel, som lige har begyndt sin masterplan for vedvarende energi. Masterplanen skal øge gennemsnitligheden for vindmølleprojekter lyder det ifølge Bloomberg News. Det er Israels regerings målsætning at Israel i 2020 kan få leveret 10 pct. af energiforsyningen fra varende kilder herunder vindmøller.

TDC-aktien faldt med 1,0 pct. til 48,57 kr. TDC-aktien blev sænket til neutral fra outperform hos Credit Suisse. Det japanske finanshus Nomura reducerede sit kursmål til 52 kr. på TDC-aktien fra 54 kr. men gentog købsanbefalingen på TDC.

Coloplast tabte 1,1 pct. til 477,70 kr. og med det fald måtte medicoaktien derfor agere bundprop i eliteindekset, hvor Novozymes med en stigning på 0,9 pct. til 265,70 kr. lå med fremme.

Novo Nordisk steg 0,3 pct. til 259,10 kr. Novo Nordisk finansdirektør Mads Krogsgaard Thomsen berettede til dagbladet Børsen, at fedmebehandling bliver Novo Nordisk nye forretningsben, hvis/når medikamentet når markedet. Separat hævede Nordea sit kursmål på Novo Nordisk til 328 kr. fra 320 kr. og Danske Markets øgede forventningerne til Novo Nordisks EBIT-indtjeningen fra 2015 med cirka 2,5 pct. efter medicinalselskabets beslutning om at indstille alle forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for inflammatoriske sygdomme.

BRANCHENYT
Læs også