Obligationer: Renterne tog et lille tik opad

De danske obligationsrenter steg onsdag for anden børsdag i træk, da rygter om en våbenhvile mellem Rusland og Ukraine trak investorerne ud af dødvandet og satte gang i aktiemarkederne.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2023 steg knap 2 basispoint til 0,94 pct., selvom Rusland senere præciserede, at der ikke var indgået nogen våbenhvile.

Derimod er den russiske præsident, Vladimir Putin, klar med en plan for, hvordan der kan opnås en våbenhvile mellem oprørerne i Østukraine og den ukrainske regering, var meldingen senere.

Det store fokuspunkt er dog stadig torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB). Spørger man seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø fra Handelsbanken, vil ECB ikke handle allerede nu, men centralbanken er nødsaget til med sit ordvalg at vise, at man er kommet nærmere yderligere stimulerende tiltag, herunder af den ukonventionelle slags.

- Vi skal have dundertale, siger Rasmus Gudum-Sessingø.

Centralbankchef Mario Draghi øgede med sin tale i forbindelse med det nyligt afholdte symposium i Jackson Hole helt klart forventningerne til yderligere tiltag fra ECB's side, men signalerne har siden Jackson Hole dæmpet forventningerne en smule, forklarer Handelsbankens seniorøkonom.

En anonym kilde har over for Reuters blandt andet udtalt, at barren for ukonventionelle midler stadig er meget høj, og at der ikke vil komme noget nyt på rentemødet. Det har sammen med gode nøgletal fra USA mindsket troen på, at Draghi vil handle nu.

BRANCHENYT
Læs også