Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Rød advarselslampe hos bilforhandlerne

Aldrig er der blevet solgt så mange biler. Alligevel er der ingen grund til jubel.

Fagavisen Motor-magasinets Top 100-analyse, som sætter lup på de 100 største virksomheder i autobranchen, viser en branche med solide salgstal, men med ondt i indtjeningen.

Aldrig er der solgt så mange biler som i 2013. Alligevel er der ingen grund til jubeloptimisme i den danske autobranche, for samtidig er den samlede indtjening faldet, og flere virksomheder end sidste år er gået i rødt. Det viser analysen af de 100 største virksomheder i autobranchen, som Motor-magasinet har foretaget, og som bringes over 20 sider i et tillæg til Motor-magasinet fredag.

Antallet af selskaber med røde tal på bundlinjen er steget fra 12 i 2012 til 17 i 2013. Branchens samlede tab er samtidig steget fra 191,3 millioner kroner i 2012 til 301,9 millioner kroner i 2013.

Til gengæld er der flere beskæftigede i Top 100 virksomhederne i 2013 end året før. Beskæftigelsen er øget med 4 procent fra 17.341 til 18.087. Men samlet har medarbejderstyrken ikke øget produktiviteten i bilbranchen. Bruttoavancen er faldet med 3 procent, mens overskuddet er faldet med 7 procent.

Flere af virksomhederne skriver i deres regnskaber, at den manglende harmonisering af de danske afgiftsregler i forhold til det øvrige EU og de danske regler for beskatning af firmabiler har stor negativ effekt på udviklingen af det danske bilmarked, skriver Motor-magasinet.

BRANCHENYT
Læs også