Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Passagertrafikken steg hos SAS

SAS opnåede i august en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 6,3 pct. i forhold til samme måned i 2013.

Foto: Thomas Fredberg

For anden måned i træk rejste rekordmange mennesker med det kriseramte skandinaviske flyselskab SAS. Helt præcist fløj 2,6 millioner mennesker med selskabet sidste måned, hvilket er rekord for en august måned.

Det fremgår af SAS' egne trafiktal for august, der er offentliggjort fredag.

Sammenlignet med august sidste år er der tale om en fremgang på 9,1 procent. Samtidig var SAS bedre til at fylde flyene, da gennemsnitligt 82,9 procent af sæderne i SAS-flyene var fyldt. Det er 2,4 procentpoint højere end i august sidste år.

Tilgangen af passagerer skal dog ses i lyset af, at SAS havde 3,2 procent flere billetter til salg i forhold til august sidste år.

- For andet måned i træk vælger rekordmange passagerer at flyve med SAS. Det viser, at vores fokus på en smidig og bekvem rejse koblet til et attraktivt Eurobonus-program bliver modtaget godt i markedet, siger Rickard Gustafson, der er koncernchef for SAS, i en pressemeddelelse.

- Forud for efteråret arbejder vi på at forbedre vores konkurrenceevne gennem øget effektivitet og konstante produktforbedringer, siger Rickard Gustafson.

SAS' trafiktal kommer dagen efter, at den norske konkurrent Norwegian kunne vise endnu større passagerfremgang i august. Norwegian havde i august en fremgang i antallet af passagerer på 19 procent. I alt rejste 2,3 millioner mennesker med Norwegian i sidste måned.

Norwegian havde dog også markant flere billetter til salg, idet der i august var udbudt 37 procent flere sæder end i samme måned året før.

BRANCHENYT
Læs også