Slap lige af, fru direktør

Kvindelige chefer nedprioriterer tid til sig selv, motion og venner. Pas på med det, advarer ekspert.

Foto: IMAGE 100

At chefer har travlt, er ingen hemmelighed, og hver anden leder har da også valgt at skrue ned for aktiviteter i privatlivet for at få bedre tid.

Det viser en ny undersøgelse fra organisationen Lederne, som også afslører, at mænd og kvinder prioriterer meget forskelligt, når de skal finde tid til karrieren. Kvinder skruer i højere grad ned for selvforkælelsen, som tid til sig selv og motion, end mænd gør. Det er et faresignal, påpeger ekspert.

»Kvinderne nedprioriterer sig selv, og noget af det første, der ryger, er netværk og motion. Mændene farer derimod ud på motionsbanerne og kobler af. Konsekvensen er, at kvinder bliver mere stressede,« siger Helle Rosdahl Lund, direktør for Center for balance mellem arbejdsliv og familieliv.

Hvor 51 pct. af kvinderne bruger mindre tid på sig selv, er det blot 39 pct. af de mandlige ledere, der nedprioriterer sig selv. Den samme tendens gælder motion, hvor 38 pct. af kvinderne slækker på det mod kun 27 pct. af mændene, viser undersøgelsen, der er foretaget af YouGov, og som 2.294 ledere har deltaget i.

Helle Rosdahl Lund understreger, at en del forskning viser, at kvinder oftere bliver stressede end mænd. F.eks. viste en nylig undersøgelse fra Rockwoolfonden, at mere end to af tre mødre somme tider eller næsten altid er stressede. Det samme var kun tilfældet for hver anden far.

Når kvinder skruer ned for motionen, kan det også ramme karrieren. Når mænd dyrker motion, gør de det ofte i grupper med andre mænd og får på den måde skabt et professionelt netværk gennem golf, løb eller oldboysfodbold. De kvindelige chefer dyrker derimod typisk motion alene.

»Det er, når de sammen cykler ud ad en landevej, at mænd får de gode opgaver, de nye kunder og det næste job. Det har en stor konsekvens for din karriere, når du ikke har en relation med dem, som du dyrker sport med,« siger Helle Rosdahl Lund.

Læs også
Top job