Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nykredit har fundet smuthul til prisstigning

Få måneder efter højesteretsdom forsøger Nykredit igen at hæve prisen på realkreditlån.

Nykredit er endnu en gang i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens søgelys.  Arkivfoto: Jens Dige

I juni afgjorde Højesteret, at Nykredit ikke må hæve gebyrer på realkreditlån, og det kostede finanskoncernen 200 mio. kr. Nu har Nykredit fundet et smuthul og forsøger endnu en gang at hæve prisen, hvilket får Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at overveje en ny retssag. Det skriver Berlingske Business.

Højesteret forbød i sommers Nykredit at foretage en prisstigning på bidragssatsen, og denne gang forsøger banken altså at hæve kursskæringen, som er omkostningerne ved at sælge obligationer i forbindelse med optagelse af et realkreditlån. Nykredit mener, at det er inden for lovens rammer.

- Vores vurdering er, at vi gerne må hæve kursskæringen på Nykredit-lånene. Hensigten er ikke at kompensere for tabte bidragsindtægter, men at flytte kunder væk fra F1-lån og væk fra afdragsfrihed, udtaler Sune Worm Mortensen, områdedirektør i Nykredit, til Berlingske Business.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har endnu ikke taget stilling til sagen, men har efter en lang række henvendelser fra vrede kunder lovet at se nærmere på sagen.

- Meningen med tilsagnet var, at man skulle sikre, at Nykredit ikke bare kunne hæve priserne, for man var bekymret for, om Nykredit fik en for stærk position på det her marked. Og en forhøjelse af kursskæringen er jo en prisstigning, så det er selvfølgelig noget, vi interesserer os for. Men om dette strider imod tilsagnet, har vi ikke en holdning til endnu, siger Martin Nyvang, kontorchef i Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen.

BRANCHENYT
Læs også