Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Flere topchefer brænder ud

Kravene til topledere er højere end nogensinde før. Flere siger farvel til jobbet i en ung alder. Andre brænder ud.

Foto: Colourbox

Man ser det oftere og oftere. Sunde, raske og unge topchefer forlader en god stilling, før de er fyldt 50 for at finde tid til andre ting i livet.

Det skyldes, at det er blevet langt mere krævende over tid at være topchef, lyder det fra flere eksperter. En af dem er en headhunter.

»Verden er blevet mere global. Der er enormt meget mere rejseaktivitet end tidligere, og det stiller helt nye fysiske krav til rollen. Det er mindre sandsynligt, at man kan holde til det gennem mange år,« siger headhunter Jens Howitz, partner hos Russels Reynolds.

Ned ad stigen

Mere end hver fjerde leder ser det som deres største udfordring at opretholde en balance mellem arbejde, familie og fritid, viser en nylig undersøgelse fra Lederne.

For blot to år siden var mindre end 1 af 10 utilfredse med balancen mellem arbejde, familie og fritid, viser en tidligere undersøgelse fra Lederne.

»At være topchef svarer til at være sportsudøver på eliteniveau. En topchef skal yde sit ypperst både fysisk og psykisk. En balletdanser kan jo ikke være på toppen i meget mere end 10 år. Det er ikke overraskende, at der er nogen, der ikke kan holde til det,« siger rådgivningschef Niels Henriksen.

Hans rådgivningsafdeling modtager hvert år omkring 1.500 henvendelser fra ledere med spørgsmål om karrieren. En stor del af dem drejer sig om at afstå jobbet eller få mere tid til andre ting.

Fakta
Kendte topchefer, der har sagt stop
  • Thorleif Krarup, koncernchef, Nordea, forlod sin stilling i 2004 for at få mere tid til sine tre børn oven på en skilsmisse.
  • Stine Bosse, koncernchef, Tryg, forlod sin stilling i 2011 som 50-årig for at få mere tid til børnebørnene.
  • Birthe Madsen, adm. direktør, Star Tour, opsagde sin stilling i foråret for at have mere tid til sin 10-årige søn.
  • Klaus Nyengaard, adm. direktør, Just Eat, valgte tidligere i år at sige sit job op, da han ville have mere tid til familien, der boede i Danmark, mens jobbet befandt sig i London.

»Det overraskede os, at en pæn del siger, at de vil trappe ned i forhold til ansvar. Det vil sige gå ned af karrierestigen,« siger Niels Henriksen.

Et tabu

Det er ikke så underligt. Den nye generation af erhvervsledere stiller krav til, at livet både skal kunne rumme karrieren og familien, påpeger en rådgiver i ledelse.

»De træffer nogle valg, hvor de sætter det hele på standby og kommer igen senere. De har ikke det samme billede af, at karrieren skal stige lige op,« forklarer Helle Rosdahl Lund, direktør for Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv.

Hun er helt enig med billedet af, at det er blevet mere krævende at være topdirektør.

»Desværre er det tabu at indrømme, at man var ved at brænde ud, da mange har en forestilling om, at en god erhvervsleder også er stærk mand eller kvinde,« siger hun.

Ind med hud og hår

Stine Bosse valgte at træde af som koncernchef for Tryg i 2011 for at få mere tid til børnebørnene.

Hun er ikke i tvivl om, at direktørjobbet er blevet mere krævende.

»Det er spændende, men det er også knaldhårdt. Derfor havde jeg lovet mig selv, at der skulle være en bagkant,« siger hun.

Hun var ansat 23 år hos Tryg, de seneste 11 år som topchef. Hun var blot 50, da hun valgte at trække sig tilbage til en tilværelse som professionelt bestyrelsesmedlem.

»Jeg går ind med hud og hår. Hvis du vil have succes, så kræver det meget af en topleder. Det kan du ikke gøre noget ved. Man kan ikke betale sig fra det,« siger Stine Bosse.

Læs også historien om Birthe Madsen i Premium. Hun var taget til møde med koncernledelsen på en ødegård uden for Stockholm, da de ringede fra hendes søns skole. Hun svarede telefonen, før hun gik ud af lokalet. Magnus havde fået feber, han græd, og han savnede sin mor. »Men jeg kan ikke komme nu. I må lægge ham på en bænk,« sagde hun i telefonen.

 

BRANCHENYT
Læs også