Chefen skal træffe beslutninger med maven

Drop den logiske tankegang og stol på den sjette sans. Sådanne råd giver tidligere adm. Direktør Rikke Topp til ledere i erhvervslivet.

Foto: Casper Dalhoff

Små omveje og samtaler om privatlivet var langt fra den eneste indskydelse, som Rikke Topp fik som adm. direktør i konsulentvirksomheden DNV, der har ansat en skov af hovedsageligt mandlige ingeniører. Hvor andre brugte regneark og analyser, kendte Rikke Topp nogle gange svaret. Bare sådan. Det kom til hende. 

»Når vi skulle lave et budget, så vidste jeg det nogle gange bare. Det bliver 42 mio. kr.,« siger hun og tilføjer, at hun bagefter fik sat regnestykkerne sammen, så det kunne vises. 

Rikke Topp brugte sin sjette sans, og hun mener, at hun langt fra er alene om at kunne styre en virksomhed med en såkaldt mavefornemmelse. 

»De fleste topledere i Danmark er intuitive. Man bliver nødt til at have en meget stærk fornemmelse for, hvad der sker indefra og ud, hvis man skal kunne lede en virksomhed med succes i dag,« siger hun.

I dag er Rikke Topp Vibe-Hastrup blevet genforenet med sin egen indre direktør i mørke jakkesæt. Hun har specialiseret sig i at rådgive erhvervsledere og lære dem at bruge intuitionen.

Hun begynder alt sit arbejde med en ny klient ved at rydde lidt op i hans energi. Hun mærker, om der sidder blokeringer i kroppen og går ind og fjerner det, som sidder i vejen for, at han eller hun kan mærke sin egen mavefornemmelse. 

Hvis hun mærker, at erhvervslederen sidder fast i en verden af logik og rationale og føler modstand mod hendes arbejde, fjerner hun mistilliden. 

»Tag din store, sorte kalender op af din taske. Vi skal bruge den nu,« sagde hun forleden til en kunde, der sad hos hende uden tillid til hendes evner. 

»Hvordan vidste du det,« spurgte han tilbage.

Hans modstand forsvandt.

Læs hele artiklen i Premium. Klik på artiklen herunder og meld dig til Premium, hvis du ikke allerede er abonnent. Den første måned er gratis, og der er ingen binding.
Læs også
Top job