Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Banker til kamp mod Mobilepay

Bankerne bag mobil- betalingsløsningen Swipp sætter nu ind, hvor det gør mest ondt på Danske Banks Mobilepay – nemlig loftet over, hvad man kan handle for.

Fremover bliver det muligt at købe varer for 10.000 kr. om dagen med bankernes mobile betalingsløsning Swipp, mens Danske Banks Mobilepay kun tillader køb eller overførsler for 1.500 kr. om dagen. Pressefoto: Danske Bank

Mere end 80 banker går nu i kødet på Danske Banks mobile betalingsløsning, Mobilepay. Fremover bliver det nemlig muligt at købe varer for 10.000 kr. om dagen med bankernes mobile betalingsløsning Swipp, mens Danske Banks Mobilepay kun tillader køb eller overførsler for 1.500 kr. om dagen.

De 81 banker bag Swipp vil med initiativet gøre hverdagen nemmere for såvel erhvervskunder som forbrugerne.

»Det gør det altså noget mere attraktivt at bruge mobilbetaling for eksempelvis cykelhandleren, at han rent faktisk kan sælge en hel cykel. Ligesom butikkerne nu kan sælge en telefon eller et fladskærmsfjernsyn og modtage betalingen fra kundens mobiltelefon. Dermed tager vi mobilbetalingen til et nyt niveau,« siger Martin F. Andersen, direktør i Swipp.

Han oplever, at flere og flere butikker gerne vil have mulighed for mobilbetalinger.

Glæde i Dansk Erhverv

»Vi kan se, at der stille og roligt kommer en øget efterspørgsel efter muligheden for at overføre eller købe for et større beløb. Og vores løsning kan butikkerne med ro i sindet benytte, fordi vi garanterer, at der er dækning på kontoen, når kunderne køber en vare,« siger Martin F. Andersen.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv glæder sig over udviklingen.

»Vi er glade for alle løsninger, der gør det hurtigere og billigere for butikkerne at gennemføre betalinger. Og her er eksempelvis Swipp en god løsning på lang sigt,« siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Danske Bank ryster dog ikke på hånden over Swipp-bankernes nye tiltag. Mobilepay har 1,6 mio. brugere mod Swipps omkring 450.000.

»Vi kan se, at vores brugere i gennemsnit overfører 225 kr. til hinanden i privat regi og køber for ca. halvdelen i butikker, når de bruger Mobilepay. Derfor har vi svært ved at se behovet for at hæve beløbsgrænsen lige nu,« siger Mark Wraa-Hansen, chef for Danske Banks Mobilepay-division.

Mobilepay-systemet fungerer på en anden måde end Swipp.

Danske Bank kan derfor på nuværende tidspunkt ikke identificere alle brugerne, som er et lovkrav ifølge et såkaldt hvidvaskningsdirektiv. Derfor må banken ikke lade kunderne overføre mere end 50.000 kr. om året – for storforbrugere er beløbet 110.000 kr.

Banken understreger dog, at brugerne alligevel kan købe stort ind.

»Der er ingen beløbsgrænse, når vores brugere anvender Mobilepay til at købe en vare på nettet, men det er der ganske rigtigt, når de betaler i en fysisk butik,« siger Mark Wraa-Hansen.

BRANCHENYT
Læs også