Børsberetning
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier: Vestas skyder til tops

Det danske aktiemarked er onsdag åbnet med at fortsætte den lille optur, der blev noteret tirsdag, hvor det det danske eliteaktieindeks lukkede i positivt terræn.

Eliteindekset, C20 Cap, er onsdag åbnet med en mindre stigning på 0,2 pct. til 747,37. I resten af Europa ses der samme tendens kort efter børsåbning, idet de toneangivende indeks ligger og roder rundt med enten små stigninger eller små fald.

Resten af dagen vil en stribe nøgletal fra både Europa og USA være med til at sætte dagsordenen i markedet, vurderer Jesper Bamberger, senioraktierådgiver i Nordea. Dertil vil en række af regnskaber også kunne pille ved udviklingen.

- Et af de regnskaber, jeg vil holde med, er den svenske producent af kuglelejer, SKF. På miniskala er SKF lidt vores svar på General Electric her i Norden, idet der går mange kuglelejer ind i flere industriselskaber. Derfor kan selskabets udmeldinger være meget gode til at måle, hvordan det går i økonomien, siger Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Regnskabet fra SKF ventes præsenteret kl. 13 onsdag.

Blandt selskaberne herhjemme er der fokus på Vestas, som har fået løftet sin anbefaling til "neutral" fra "underperform"af analytikerne hos både Credit Suisse, Bank of America samt Exane BNP Paribas ifølge Bloomberg News.

Analytikerne i Credit Suisse vurderer blandt andet, at bekymringen over den faldende salgspris per mølle er overgjort, og at eurosvækkelsen er gavnlig for ordreborgen.

- Vi vurderer, at fordi euro er blevet svækket mod dollar i de seneste tre måneder, vil det kunne mærkes, når regnskabet for tredje kvartal udsendes 7. november, skriver Credit Suisse i en aktieanalyse.

Onsdag er vindmølleproducenten åbnet 3,8 pct. højere til 184,9 kr.

Analytikerne hos Credit Suisse har også kastet sit syn på Lundbeck, der onsdag morgen har fået løftet sin anbefaling til "underperform" fra "neutral". Lundbeck stiger 3,3 pct. til 117 kr. oven på den nyhed.

Det bliver allerede på onsdag i næste uge, at Novo Nordisks IT-selskab, NNIT, begynder processen frem mod en børsnotering, der vil blive gennemført 14. november, erfarer Berlingske Business.

Ifølge Berlingske Business' kilder vil markedsværdien af NNIT være i den lave ende af intervallet 3 til 4 mia. kr. Bliver børsnoteringen en realitet, vil det være første gang i ni år, at en dansk børsnotering ikke bliver foretaget af en kapitalfond.

Novo Nordisk falder 0,7 pct. til 257,20 kr.

I tyske Hannover vil flere producenter inden for høreapparater fra onsdag til fredag præsentere deres nye produkter på en branchemesse. Det kan skabe interesse omkring de to danske høreapparatproducenter, GN Store Nord og William Demant Holding.

Kort efter børsåbning stiger GN Store Nord 0,6 pct. til 132,20 kr., mens William Demant Holding falder 0,7 pct. til 422,40 kr.

Uden for det danske eliteindeks ser det ud til, at det dansk-britiske sikkerhedsselskab, G4S, ikke længere nyder den samme opmærksomhed i det britiske finansdistrikt, City.

Tirsdag har finanshuset Panmure Gordon droppet dækningen af G4S-aktien. Panmure Gordon havde senest anbefalingen "sælg" og kursmålet 185 pence for G4S-aktien ved en analyse i maj. Sidste uge var det Cantor Fitzgerald, der holdt op med at analysere G4S. Her hed seneste anbefaling "hold".

På børsen i København er G4S onsdag åbnet 0,4 pct. lavere i 23,55 kr.

BRANCHENYT
Læs også