Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Økonom: Varm luft fra Fed-chef

Tiden er endnu ikke til at bremse aftrapningen af det milliardstore opkøbsprogram, som den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er godt i gang med.

Den amerikanske centralbank (Federal Reserve) i Washington. Foto: J. David Ake/AP

Sådan lød det torsdag fra James Bullard, chef for centralbankens afdeling i St. Louis.

Men ordene kan mest af alt virke som et forsøg på at gyde lidt olie på de oprørte markeder, vurderer seniorøkonom Kim Fæster fra Jyske Bank.

- Efter vores vurdering er Bullards forslag ren symptombehandling - mere QE (obligationsopkøbsprogrammet, red.) fjerner hverken frygten for ebola, konflikten i Rusland/Ukraine eller svækkelsen af boligmarkedet i Kina, skriver seniorøkonomen i en kommentar fredag.

- Vi venter fortsat, at Fed stopper QE på det næste Fed-møde, tilføjer Kim Fæster.

Torsdag præsenterede James Bullard sit ønske om at fortsætte de månedlige opkøb, der i øjeblikket er på 15 mia. dollar. Den primære bekymring, der ligger til baggrund for hans ønske, er ifølge Kim Fæster faldet i inflationsforventningerne.

- Det tilskriver han primært svækkelsen af vækstudsigterne i Euroland og faldet i oliepriserne, lyder det fra seniorøkonomen, der fortsætter:

- Bullard er som de andre Fed-folk stadig positiv på den amerikanske økonomi og venter en vækst på 3 pct. i resten af året og i 2015. Han foretrækker stadig at hæve renten i slutningen af første kvartal og nævner specielt faldet i oliepriserne og renten som faktorer, der vil understøtte væksten.

Næste møde i Federal Reserve finder sted 28.-29. oktober.

BRANCHENYT
Læs også