IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Stor overraskelse i ny iPad

Den nye iPad Air 2, som Apple præsenterede torsdag, kommer med en stor sim-overraskelse.

IT
Ny iPad Air 2 får indbygget 4G netværk. Foto: Jörg Carstensen/AP

Torsdag lancerede Apple sine nye iPad-produkter. En ny, der er lille (iPad mini 3), og en ny, der er lidt større (iPad Air 2).

Men et af de mest fremtrædende aspekter ved den nye iPad Air 2, og måske det mest spændende aspekt, der alene kan være årsag nok til, at man skifter iPad, blev helt glemt ved konferencen.

Specifikationer iPad Air 2
  • Mål: 240 x 169 x 6,1 mm, 469 gram / 478 gram (LTE)
  • Display: 9,7 tommer, 2048 x 1536 opløsning, 264 PPI
  • Kamera: 8 MP f/2,4 optik, HDR, slowmotion, time-lapse, 2MP front f/2,2
  • Ydelse: Apple A8X, 2GB RAM
  • Lagerplads: 16/64/128GB
  • Batteri: 8600 mAh
  • Software: iOS 8.1
  • Øvrigt: Touch ID, NFC.
  • Pris: 16GB: 499 €, 64GB: 599€ og 128GB: 699€

Det melder det amerikanske magasin Wired.

Det ser ikke ud som om, at iPad’en kan rumme et sim-kort. Der er nemlig ingen sprække til sim-kortet.

Men det skyldes, at kortet er præinstalleret i maskinen. Dermed kommer iPad'en med indbygget 4G netværk til hele verden; Apple Sim.

Ifølge Wired vil Apple på denne måde sælge lokale 4G kontraktfrie data-abonnementer ”on-the-fly”, hvilket potentielt kan eliminere roaming-omkostningerne.

Hvis man tager en tur til USA, køber man via iPad’en et lokalt abonnement, mens man er der og sletter det, når man tager hjem igen.

Ifølge nyhedssitet TechCrunch kan simkortet skifte mellem AT&T, Sprint og T-Mobiles netværk i USA og EE i Storbritannien. Sitet skriver, at listen over netværk sandsynligvis vil udvides over tid, når udbyderne får øjnene op for det.

Apple Sim kommer næppe til Danmark

Men sandsynligvis må vi i Danmark kigge langt efter det nye Apple Sim.

Telias pressechef David Engstrøm fortæller, at virksomheden har fået at vide, at produktet bliver "helt som normalt" og at Apple Sim "ikke bliver tilfældet i Danmark."

Og det er meget normalt med forskelle, alt efter hvor produkterne bliver solgt, hedder det fra journalist John G. Pedersen fra MereMobil.dk.

"Der kan være, at der er forskel på de nye iPads alt efter, om de bliver solgt på det amerikanske eller europæiske marked. Det vil være usandsynligt, at Apple vil afskære udbydere fra at sælge deres produkter, men det er svært at udtale sig om på nuværende tidspunkt," siger han til epn.dk.

Teleselskabet 3 fortæller til epn.dk, at selskabet afventer og endnu ikke har noget at sige om sagen med Apple Sim, og heller ikke TDC kan på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræfte, om de ligger i forhandlinger med Apple om netværksdækning.

iPad Air 2 kan forudbestilles fredag på Apple Store, og 3 melder, at de nye iPads er i butikkerne fra onsdag d. 22 oktober.

BRANCHENYT
Læs også