Gammel Politik
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Morten Helveg indleder kampen for grøn energi i Europa

EU skal vriste sig fri af Putins klør, og alle de europæiske lande skal forstå, at energieffektivisering er en god forretning. Ambitionerne er høje hos den nyvalgte radikale europaparlamentariker Morten Helveg, der har snuppet en næstformandspost i EU-systemets vægtige industriudvalg.

Morten Helveg (R) er blevet næstformand i Europaparlamentets vigtige industriudvalg. Foto: Charlotte de la Fuente

Han har netop skruet på termostaten i det totalt tomme kontor på Christiansborg, som han lige har fået tildelt som sin danske base, når han enkelte dage arbejder i København frem for Bruxelles. Den smukke udsigt fra kontoret til Det Kongelige Biblioteks have afslører, at efteråret har bidt sig fast. Vinteren er på vej.

»Her tænder vi bare for radiatoren, og så strømmer varmen. Det tager vi for givet, men det er ikke noget, man har på samme vis i de andre lande, hvor man er afhængig af Putins forsyninger, og det er virkelig noget, der har slået mig de første par måneder. Om ikke liv og død, er det virkeligt alvorligt,« fortæller Morten Helveg Petersen, der er nyvalgt europaparlamentsmedlem for Radikale Venstre...

Læs også
Top job