FødevareWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danisco-ejer vil lancere 4.000 produkter inden 2020

Daniscos faciliteter i Brabrand skal danne rammen om forsknings- og udviklingsarbejde, der skal føre til lanceringen af 4.000 nye fødevareprodukter frem mod 2020 for moderselskabet Dupont.

Foto: Charlie Neibergall/AP

Industrigiganten Duponts division for Ernæring og Sundhed vil spille en rolle i lanceringen af hele 4000 fødevarerelaterede produkter over de kommende seks år.

Det fortalte Craig Binetti, der står i spidsen for afdelingen, til Food Navigator, da mediet besøgte selskabets største forsknings- og udviklingsafdeling i Brabrand ved Aarhus i forbindelse med denne afdelings 50 års jubilæum.

Faciliteterne i Brabrand var tidligere ejet af den danske enzym- og ingrediensvirksomhed Danisco, som den amerikanske storkoncern opkøbte for næsten 30 mia. kr. i 2011.

”Vi har selvfølgelig investeret i fusioner og opkøb for at styrke vores position på området, men vi fortsætter med at investere i F&U (forskning og udvikling, red.), og det er kun blevet styrket gennem Danisco,” sagde Craig Binetti til branchemediet.

Dupont brugte i 2013 ca. 13 mia. kr. på F&U, hvilket svarer til omkring 6 pct. af omsætningen, og på tværs af samtlige divisioner, som inkluderer kemikalier, landbrugsprodukter og industrimaterialer, lancerede man 1800 nye produkter i løbet af året.

Koncernen vil fremover fastholde investeringsniveauet i forskning og udvikling på samme niveau som i 2013, og man forventer altså, at det vil føre til i alt 4000 produktlanceringer på fødevareområdet frem mod 2020.

Dupont satser stort på Danmark

Dupont-chef sætter fokus på madteknologi

Droppede Danisco og gik solo

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job