ShippingWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mærsk lejer fire kæmpeskibe

Levering af et nyt containerskib, nye aftaler med blandt andet Maersk Line og en stigende omsætning får Seaspans CEO til at mene, at selskabet er på vej til at slå sig fast som verdens største udbyder af containerskibe til branchen.

Foto: Darryl Dyck/AP

Seaspans flåde nåede op på 75 skibe i tredje kvartal, og siden nytår har skibene hos den New York-noterede containerskibsejer næsten ikke ligget stille. De gode takter hæver forventningerne hos selskabets CEO og medstifter Gerry Wang.

"Som vi gør fremskridt gennem resten af 2014, er vi glade for at have lavet aftaler for alle vores nybygninger på fixed-rate timecharter, og dermed øget vores totale omsætning til 6,6 mia. USD. Med en stærk balance og kapitalstruktur, forbliver vi godt positioneret til at fastslå vores position som den største containerskibsudbyder," siger han i regnskabet.

Læs regnskabet her

Seaspans flåde blev udnyttet med 99,2 pct. i tredje kvartal - det vil sige næsten fuldt ud og en anelse højere end den samme periode i 2013, hvor flådeudnyttelsesgraden var 98,5 procent.

Maersk Line og MOL blandt kunderne

Det er store velkendte rederier, som efterspørger Seaspans flåde.

"Gennem tredje kvartal opnåede vi et antal bemærkelsesværdige resultater i relation til at udvide vores forhold med de førende containerselskaber, øge vores timecharterdækning og gøre vores flåde af energieffektive containerskibe større. Vi har specifikt indgået timecharteraftaler med Maersk om fire topmoderne 10.000 teu skibe, som understreger successen for vores SAVER-design," siger Gerry Wang i regnskabet.

Han henviser med SAVER til den økoskibstype, som selskabet har fået skabt. Ud over Maersk Line har også Yang Ming indåget udvidede aftaler med Seaspan om fem 14.000 teu skibe, og har bekræftet, at Seaspan skal bygge og drive yderligere 15 containerskibe for sig. Japanske MOL er også en stor kunde hos Seaspan.

Seaspans nettoindtjening i tredje kvartal steg til 65 mio. USD fra 48 mio. USD i tredje kvartal sidste år. Det er en stigning på 36,2 procent.

Seaspan lægger afstand til tyske skibsejere 

Seaspan: Vi er godt rustet til vækst 

Seaspan tilfreds med driften i 1. kvartal  

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job