EnergiWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Byggeriet af Vestas' store Kenya-park i gang

Vestas har stadig ikke offentliggjort ordren på Lake Turkana-parken i Kenya på 310 megawatt, men byggeriet er gået i gang, skriver den tekniske rådgiver på projektet.

Foto: Peter Klindt

Den har været længe undervejs, men nu er byggeriet af Afrikas største vindmøllepark, kenyanske Lake Turkana, så småt gået i gang.

Det skriver virksomheden Mott MacDonald, der er långivernes tekniske rådgiver på parken, som med et prisskilt på 625 mio. euro bliver den største private investering i Kenya nogensinde. Det er byggeriet af transmissionlinjen til parken, og ikke selve vindmølleparken, som netop er gået i gang.

"Når den er i drift, vil Lake Turkana bidrage med omkring 15 pct. af al strømproduktionen i Kenya," siger Matthias Vinard, Mott MacDonalds projektchef.

Vindparken Lake Turkana opføres i det nordlige Kenya og får en effekt på hele 310 megawatt, og Vestas forventes at levere møllerne, der er markant mindre, end hvad man normalt bruger i projekter i dag.

Det danske selskab skal levere hele 365 møller, som hver får en effekt på beskedne 850 kilowatt. Vestas har dog endnu ikke offentliggjort ordren som "fast og ubetinget", selvom det længe har været kendt, at danskerne har fået ordren.

Billig jord, små møller

Forventningen var ifølge EnergiWatch' oplysninger, at Vestas vil lukke ordren ved udgangen af august, men selskabet har været tavse, siden man i midten af august fortalte, hvorfor man vælger af levere en "miniputmølle" til projektet.

Der er er ikke annonceret ordrer på 850 kilowatt-møllen siden 2010, og Vestas lukkede i 2012 sin fabrik i kinesiske Hohhot, hvor den blev produceret.

"Mens vores klienter typisk har en interesse i at installere et mindre antal større turbiner, især hvor jorden sælges til en høj pris, er adgangen til jord ikke et spørgsmål i den her sag. Kombinationen af disse faktorer peger alle i retning af V52-850 kW møllen som den bedste til projektet," sagde Phylip Leferink, vice president og salgschef i Benelux og Sydafrika, til EnergiWatch i august.

Pressechef i Vestas, Michael Zarin, skriver til EnergiWatch, at "Vestas fortsætter med at samarbejde med sine partnere og fremme Lake Turkana-vindparken, og vi annoncerer, når projektet er 'fast og ubetinget' i tråd med Vestas' standarder," skriver Zarin.

Derfor leverer Vestas 365 minimøller til Afrika 

Nu kommer Vestas' afrikanske rekordpark

Sydbank: Stor afrikansk Vestas-ordre tæt på

Så er der penge til Vestas' kæmpe Kenya-projekt

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job