ShippingWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Konkurs rammer danske rederier i Nordsøen

En lang række rederier i Nordsøen er berørt af konkursen i Nordic Offshore Marine, der har mandskab ombord på skibe fra selskaber som Esvagt, A2Sea, Svitzer og Viking Supply.

Pr-foto: A2Sea

Konkursen i bemandings- og konsulenthuset Nordic Offshore Marine rammer bredt blandt en lang række offshorerederier i Nordsøen, der har mandskab ombord på deres skibe fra Nordic Offshore Marine.

Ifølge ShippingWatch' oplysninger har Nordic Offshore Marine i øjeblikket mandskab ombord på skibe fra selskaber som Esvagt, A2Sea, norske Siem Offshore, Dong, Svitzer, Viking Supply og Alcatel.

Mange søfarende fra Nordic Offshore Marine, der lejes ud til rederier i især Nordsøen, har deres egne firmaer, og de har ifølge bl.a. Dansk Metal løn tilgode i virksomheden.

Ny ledelse i Nordic Offshore Marine 

ShippingWatch har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra ledelsen i Nordic Offshore Marine, der har hovedkontor i Odense og typisk har haft mellem 70-120 søfarende ansat ombord på skibe.

Løn ikke udbetalt

Nordic Offshore Marine indgav konkursbegæring mandag i denne uge.

De økonomiske problemer i virksomheden har ifølge Dansk Metal betydet, at der ikke er udbetalt løn for oktober måned til medarbejderne.

"Vi er i CO-Søfart og Dansk Metals Maritime Afdeling orienteret om konkursbegæringen og har været i kontakt med et par af DMMAs (Danske Metals Maritime Afdelinger, red.) medlemmer fra rederiet. Selskabets ledelse arbejdede sidste weekend på at finde en løsning på den økonomiske situation og sikre selskabets fortsatte drift. I den forbindelse har det været søgt afklaret, om Lønmodtagernes Garantifond dækker de ansattes løn ved evt. fortsat arbejde. Ifølge dokumenterne i konkursbegæringen har Lønmodtagernes Garantifond overfor kurator bekræftet, at medarbejderne er dækket for det arbejde, de udfører frem til forhandlingernes eventuelle endelige sammenbrud," skriver Dansk Metal.

Nordic Marine Offshore er en sammenlægning af de to selskaber Nordic Offshore og Nordic Marine Services, begge grundlagt af Søren Mikkelsen, der har været bestyrelsesformand, mens Søren Paaske, der tidligere har været i Dong, Siemens og CT Offshore, i de sidste seks år har beskæftiget sig med offshore vind og undervandsinstallationer.

Nordic Offshore Marine indgiver konkursbegæring 

Offshore aktivitet løjer af 

Nordic Offshore Marine rammer rødt i 2013 

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job