FinansWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

"Herre Gud. Jeg kan jo godt bruge pengene. Det kan I jo også."

Finanstilsynet har været et hav af mails, båndede telefonsamtaler og dokumenter i gennem i forbindelse med CIBOR-undersøgelsen.

Foto: Colourbox

Den længe ventede undersøgelse af CIBOR-samarbejdet blev offentliggjort tidligere i dag onsdag.

Det er Finanstilsynet, der står bag udarbejdelsen af rapporten, og den frikender parterne bag fastsættelsen af CIBOR-renten for manipulation med den vigtige rente.

Finanstilsynet: Intet ulovligt i CIBOR-fastsættelse 

Tilsynet skriver bl.a. i rapporten, at der i forbindelse med "...tilsynets gennemgang af korrespondancen er der ikke fundet tegn på manipulation af CIBOR-renten, hverken internt i institutterne eller som aftaler mellem institutterne."

Ikke desto mindre fastslår tilsynet samtidig, at det "kan imidlertid ikke endegyldigt afvise, at manipulation af CIBOR-renten kan have fundet sted, idet korrespondance kan have fundet sted mellem medarbejdere i to eller flere CIBOR-stillere udenom e-mails,chatbeskeder og telefonsamtaler."

Mistænkelig samtale

Mens tilsynet altså ikke finder det bevist CIBOR-rente stillerne, har manipuleret med renten, er der dele af den korrespondance tilsynet har været i gennem, der rejser spørgsmål.

Bl.a. en telefonsamtale fra 2009, der i rapporten beskrives som en samtale mellem "...en CIBOR-indberetter og en dealer fra et ikke CIBOR-stillende institut (samtalen red.) omhandler en konkret fastsættelse af CIBOR, hvor en gensidig forståelse af fordelen ved en træg og dermed højere CIBOR i dette tilfælde diskuteres."

Krull: Ingen tør manipulere med renten 

Ifølge tilsynet viser samtalen "efter Finanstilsynets opfattelse en implicit opfattelse af fordelen ved en høj CIBOR-rente for de to implicerede institutter.

Jeg kan jo godt bruge pengene

Samtalen er gengivet som følger:

Indberetter: Til gengæld er jeg overrasket over, at fixingerne ikke faldt mere i dag. Jeg synes fandme ikke, det var meget de faldt. 12 øre det var fandme sgu ikke meget.

Dealer: Vi kender det jo. Vi kender det.

Indberetter: Det er sgu trægt at få de fixinger ind. Det er uanset om man forsøger at skubbe den ene eller anden vej.

Dealer: Ja

Indberetter: Det er noget trægt noget. Men altså alle, hele banksektoren, alle der har variable obligationer på bøgerne ønsker selvfølgelig ikke, at fixingen ryger ned i nul.

Dealer: Ej altså. Vi har jo alle sammen vores tanker omkring det, og der er jo ikke nogen, der går ud og skriger stort op omkring det. Man går vel omkring den varme grød, og så håber man på, at man kan få dysset ned, hver gang der er optræk til et eller andet. Læg låg på en gang mere, og så lad der gå 6 måneder, inden det kommer op igen. Det er vel det, man gør. Herre Gud. Jeg kan jo godt bruge pengene. Det kan I jo også.

Indberetter: Ja, lige netop.

Dealer: Så, hehe.

Indberetter: Nå, det er godt nok, [navn].

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job