ShippingWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

J. Lauritzen-ejer overvejer salg af hovedsæde

Et salg af Lauritzen Fondens historiske ejendom på Skt. Annæ Plads, J. Lauritzens hovedsæde, er en blandt flere muligheder, siger fondens adm. direktør Bent Østergaard til ShippingWatch 

Foto: Lars Krabbe

Et salg af J. Lauritzens hovedsæde på Skt. Annæ Plads i København er én blandt flere muligheder, som rederiets ejer Lauritzen Fonden overvejer. Det bekræfter fondens administrerende direktør Bent Østergaard over for Shippingwatch.

Tirsdag kom det frem, at J. Lauritzen flytter ud af sit hovedsæde siden 1970'erne på Skt. Annæ Plads 28, der formentlig er en af Københavns absolut dyreste og mest attraktive adresser. Ejendommen på 6.500 etagemeter blev for nogle år siden moderniseret og gennemrenoveret.

DFDS, det andet af Lauritzen Fondens store selskaber, havde tidligere hovedsæde i naboejendommen Sankt Annæ Plads nr. 30.

"Vi havde ikke set dybden af faldet" 

"Et salg er selvfølgelig en mulighed, men vi har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med ejendommen," siger Bent Østergaard.

En skøn blandt københavnske ejendomsmæglere, som Shippingwatch har talt med, lyder på en salgsværdi i omegnen af ca. 200 mio. kroner, såfremt fonden skulle vælge at sælge fremfor at udleje ejendommen.

Store tab på J. Lauritzen

J. Lauritzen har især i 2012 og 2013 kostet fonden enorme summer i kraft af store tab på rederiet tabsgivende tørlastaktiviteter, hvor der er nedskrevet milliardbeløb på skibsværdierne, ligesom J. Lauritzen også har tabt stort på misligeholdte kontrakter, hvor rederiet har fået skibe tilbage fra lejere, koreanske STX Pan Ocean og amerikanske OSG, længe før kontrakternes udløb.

J. Lauritzen sælger 16 pct af Axis til HitecVision 

J. Lauritzen fik i 2013 et underskud på 284,6 mio. USD, over 1,5 mia. kroner, mod et minus året før på 349,7 mio. USD, ca. 1,9 mia. kroner, i 2012.

Siden har J. Lauritzen frasolgt såvel bl.a. flåde af produkttankskibe og shuttletankere, ligesom rederiet er på vej ud af markedet for store tørlastskibe, Capesize.

J. Lauritzens tankskibe værdisat til 300 mio USD 

Medarbejderne i J. Lauritzen flytter efter planen ud i løbet af foråret 2015 for i stedet at etablere nyt hovedkontor under mindre pompøse omgivelser på Tuborg Havnevej i Hellerup, hjemsted for en del andre virksomheder fra den danske shippingklynge.

ShippingWatch har forgæves forsøgt at få en kommentar fra J. Lauritzen til udflytningen.  

J. Lauritzen beskæftiger omkring 1300 medarbejdere til søs og på land og har udover hovedsædet i København kontorer i Kina, Filippinerne, Singapore, Spanien og USA.

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job