MedWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

GN opgiver stort opkøb

GN Store Nord opgiver et køb, som ifølge selskabet selv ville have ændret selskabet "fundamentalt". Det sker efter due diligence, som har kostet næsten 100 mio. kr. Aktietilbagekøbsprogram igangsættes i stedet for.

Pr-foto: GN Store Nord

GN Store Nord opgiver det, som selskabet selv kalder en "væsentlig M&A-mulighed." Det sker efter en due diligence, oplyser GN Store Nord i en fondsbørsmeddelelse. Det nævnes ikke eksplicit, at der har været tale om Siemens' afdeling for høreapparater, men rygterne om, at GN har været interesseret i Siemens-division, som angiveligt koster omkring 2 mia. euro, har længe svirret. Og det er ikke småbeløb, som selskabet har brugt på den proces.

"Efter omfattende due diligence og analyse med hjælp fra eksterne konsulenter vil engangsomkostninger på DKK 95 millioner blive bogført under 'Øvrige' i tredje kvartal 2014. En væsentlig del af omkostningerne er ikke skattemæssigt fradragsberettigede," skriver GN Store Nord i meddelelsen.

 Carnegie ser fond gå efter markedsleder-rolle inden for høreapparater

Fundamental ændring

Af meddelelsen fremgår det også, at beslutningen kunne have ændret GN Store Nord "fundamentalt." Nu skal der bruges penge på noget andet, og valget er faldet på et aktietilbagekøbsprogram, som iværksættes øjeblikkeligt.

"Baseret på de fortsatte solide finansielle resultater og GN’s kapitalstrukturpolitik, igangsættes et nyt aktietilbagekøbsprog ram på DKK 500 mio., som påbegyndes 6. november 2014. Programmet afsluttes senest 19. marts 2015," skriver GN Store Nord.

Som følge af beslutningen ændrer GN Store Nord også forventningerne til hele 2014. Hvor der tidligere var en forventning om et EBITA på minus 60 mio. kr. for året, lyder de nye forventninger om et underskud på den front på 155 mio. kr. Sagt på anden anden måde; de 95 mio. kr., som man har brugt på blandt andet konsulentbistand, bliver bogført på den måde.

Også forventningerne til den effektive skatteprocent for året ændres. Den lyder nu på omkring 29 pct. frem for den tidligere forventning om 27-28 pct.

GN Store Nord vil nu i stedet fortsætte med at "eksekvere strategien for 2014-2016 og fokusere på innovation og vækst for at udnytte sit teknologiske lederskab, førende produktudvalg og R&D-kompetencer".

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job