FinansWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Spar Nord: Vi har ikke blokeret for noget

Spar Nord understreger, at man ikke per automatik ønsker at blokere for nordjysk bankfusion.

Foto: Carsten Snejbjerg

Nordjyske Bank har meddelt fusionspartneren Nørresundby Bank, at de trækker sig ud af ”fusions-kampen” og venter uden for kridtstregerne, indtil Nørresundby Bank er blevet enig med ”storebror” fra den anden side af Limfjordsbroen, i skikkelse af Spar Nord, omkring den aktiepost der er en væsentlig del af fusionens tilblivelse.

Men hos Spar Nord mener man ikke, at man har gjort noget – eller sagt noget – der skulle indikere, at man ikke er villige til at finde en løsning med Nørresundby Bank.

Sagen er, at Spar Nord ejer knap 55 pct. af aktierne i Nørresundby Bank, og derfor kan Spar Nord blokere for de vedtægtsændringer der skal til for sikre fusionen, ligesom man også skal acceptere at konvertere aktieposten om til en mindre post i den fusionerede bank, Nordbank – eller beslutte sig for at sælge sine aktier til de to fusionspartnere.

Ole Madsen, IR- og kommunikationsdirektør hos Spar Nord, siger til FinansWatch, at man ikke kan genkende billedet af, at Spar Nord skulle have blokeret for nogle ting.

Nordjyske Banks formand håber på afklaring inden for en måned 

Mangler økonomiske data

”Vi har ikke blokeret for fusionen. Det er rigtigt, at vi ikke betingelsesløst har meldt ud, at det er en fantastisk god ide, men vi er ikke endnu blevet præsenteret for noget håndfast, så vi kan beslutte om vi skal være for eller imod,” siger Ole Madsen til FinansWatch.

”Vi har haft en vis dialog med Nørresundby Bank som er helt naturlig i situationen, og det er en dialog som er pågående. Og det er også en dialog, hvor vi har gjort klart, vi vil ikke blokere fusionen bare for sjov skyld. Vi vil godt rationelt holde os til de muligheder, der byder sig og der er vi endnu ikke nået til et sted, hvor der er lagt noget økonomi frem på fusionen, som vi har kunnet forholde os til som aktionærer,” siger han.

”Nu skal vi tilbage til dialogen med Nørresundby Bank omkring de økonomiske aspekter af det her. Og indtil vi har haft lejlighed til at tale videre med dem, så har vi ikke mere at sige,” siger Ole Madsen til FinansWatch.

Nordjyske-chef: Vi sidder på udskiftningsbænken 

Nørresundby-direktør afviser snak om dødsdømt fusion 

Nordjysk bankfusion falder til jorden 

Jyske Bank har klar procedure for potentiel budrunde i Nordjylland 

Nordjyske-formand kan ikke se de sultne bejlere 

Bud fra de ”tunge drenge” kan spænde ben for nordjysk bankfusion 

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job