FinansWatch
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tryg-chef: Vi bliver færre hoveder de kommende tre år

Trygs spareprogram vil sandsynligvis betyde nedskæringer i antallet af medarbejdere, siger adm. direktør Morten Hübbe.

Foto: Mik Eskestad

LONDON - Forsikringskæmpen Tryg har sat sig for at spare 750 mio. kr. i omkostninger i løbet af de kommende tre år. Mens 500 mio. kr. skal komme fra effektiviseringer på området for skadesforsikring, skal de øvrige 250 mio. kr. komme fra en fastholdelse af kunder, outsourcing af funktioner og simplificering i forretningen. De to sidste punkter på listen kan betyde nedskæringer i medarbejderstaben.

"Vi er i gang med at lave de planer, der skal til for at lave omkostningsreduktioner i 2016 og 2017. Vi kan jo se, at når vores kundebetjening skal tage kortere tid, så skal der færre hænder til at håndtere det. Hvis vi på nogle områder kan se, at outsourcing kan forbedre kvaliteten, så skal vi jo have færre hænder til det. Så det er realistisk, at vi også bliver færre hoveder i de kommende tre år, men vi har ikke sat et mål for, hvor mange det er," Morten Hübbe, adm. direktør i Tryg, til FinansWatch.

I øjeblikket kigger Tryg på muligheden for at outsource funktionerne fra koncernfinansafdelingen, hvor medarbejderne er blevet orienteret om, at selskabet kigger på muligheden for outsourcing. Ingen er dog blevet varslet fyret endnu.

Tryg splitter aktien i fem - og vil købe aktier for 1 mia. kr. 

Frivillige fratrædelser

Når Tryg skal i gang med sine nedskæringer, håber Morten Hübbe dog, at en del af nedskæringerne kan klares med frivillige fratrædelser, da gennemsnitsalderen blandt medarbejderne, især i Danmark, er relativt høj.

"Derfor har vi en del muligheder for at arbejde med tidlig pensionering og andre former for ændringer. Vi gør dog også relativt meget ud af at uddanne vores folk, så de kan komme videre til et andet job," siger direktøren.

Fra 2010 til tredje kvartal 2014 har Tryg skåret antallet af stillinger ned med 11,4 pct. til 3633 ansatte.

Sydbank: Tryg sender stærke signaler på alle områder

Nyt kundefokus skal gøre Tryg til verdens bedste

"Fem minutter med en skuffet kunde giver mere end tre uger med en konsulent" 

Denne artikel er leveret af
Læs også
Top job