Dong-partner i dyb økonomisk krise

Det norske olieselskab Noreco, der ejer flere oliefelter sammen med Dong Energy, kan ikke betale sine regninger.

Det har i lang tid set skidt ud for det mindre norske olieselskab Noreco, som er partner med Dong Energy på flere oliefelter i Nordsøen.

Selskabet har foretaget store nedskrivninger på oliefelter på grund af faldende indtægter, og her til morgen melder selskabet så, at det ikke vil være i stand til at betale afdrag og renter på i alt ca. 600 mio. nkr., som står til betaling til d. 9. december.

I stedet forsøger selskabet at få udsat betalingen.

"Sammen med de finansielle og juridiske rådgivere fortsætter selskabet med at udforske tilgængelige alternativer. En udsættelse vil give tid til grundigt at forfølge enhver løsning, som kan skabe nye eller bevare eksisterende værdier for alle interessenter," skriver ledelsen i meddelelsen.

Noreco ejer dele af oliefelterne Nini, Cecilie og Oselvar sammen med Dong Energy. Sidstnævnte har sammen feltet Huntington, som deles med E.On, Premier og Carizzo, voldt Noreco store problemer, og det måtte således i oktober nedskrive Oselvar og Huntington med i alt 800 mio. nkr.

I samme forbindelse meddelte selskabet, at der var risiko for, at selskabet ikke ville være i stand til at finde pengene til at betale lånene, og samtidig forlod bestyrelsesformand Morten Garman posten.

Tidligere har Noreco også været en del af Dong Energys store, men problemplagede Siri-felt, der i 2009 løb ind i de første alvorlige problemer. Det resulterede i, at Dong overtog den norske ejerandel i 2011 og dermed satte sig på hele feltet.

Salget kostede dengang Dong beskedne 70 mio. kr., men i lyset af, at danskerne siden har nedskrevet 900 mio. kr. og brugt milliarder på reparation, er det nok ikke noget, de fortyder i dag. Noreco har dog ligesom Dong indledt en kamp med forsikringsselskaberne for at få dækket omkostningerne på Siri-platformen.

Noreco risikerer at misse låneforpligtigelser

Noreco i frit fald på børsen

Uheldsramt Nordsø-felt igen nede

Noreco finder ny finansdirektør

Læs også
Top job