Rival overbyder Arla i egyptisk budkrig

Den franske mejerikæmpe Lactalis har budt på det egyptiske mejeriselskab Arab Dairy, som danske Arla afgav et ikke-bindende bud på i september. Arla har endnu ikke besluttet, om man vil byde igen.

I september tog den danske mejerikoncern Arla et skridt mod at øge sit vækstgrundlag i Afrika og Mellemøsten, da man afgav et ikke-bindende opkøbstilbud på det egyptiske mejeriselskab Arab Dairy. Men nu kan et af Arlas store internationale konkurrenter overhale den danske koncern indenom.

Flere internationale og mellemøstlige medier melder således onsdag, at verdens største mejerikoncern, franske Lactalis, har afgivet et officielt bud på det egyptiske selskab på 66 egyptiske pund per aktie. Arlas bud lå ifølge det arabiske medie Ahram Online på 65 pund per aktie.

”Vores bud er ikke bindende, men bliver nu officielt, fordi Arab Dairy er børsnoteret. Selskabet ser ud til at passe godt til vores ambitioner i Egypten, og nu skal vi ned i detaljerne, før vi beslutter et egentligt køb,” sagde Rasmus Malmbak Kjeldsen, som er ansvarlig for Arlas forretning i Mellemøsten og Afrika, i forbindelse med Arlas bud d. 11. september.

Ifølge Arla kan et eventuelt opkøb af Arab Dairy, som omsatte for godt en halv milliard kroner i 2013, give den danske koncern en placering blandt de 5-6 største mejeriaktører i Egypten og en markedsandel på 13-15 procent i ostekategorierne.

Arla byder på egyptisk selskab

Beslutning på søndag

Mindst to andre selskaber har dog også budt på Arab Dairy i løbet af indeværende måned. Det drejer sig om saudi arabiske Arrow Foods og investeringsselskabet Pioneer Holdings. De to bud ligger dog noget under både Arlas og Lactalis’ på henholdsvis 57,12 pund per aktie og 56 pund per aktie.

Arab Dairys bestyrelse skal på et møde søndag d. 23. november tage stilling til, om man vil gå videre med buddet fra Lactalis og præsentere det for sine aktionærer.

FødevareWatch har været i kontakt med Arla for at få en kommentar til den seneste udvikling i den egyptiske budkamp, men selskabet holder kortene tæt til kroppen.

”Vi ønsker ikke at kommentere på andre virksomheders gøren og laden. Vores fokus er på vores egen grundige due diligence af det egyptiske selskab. Når den proces er gennemført, vil vi træffe en endelig beslutning om Arab Dairy,” skriver Arlas pressechef Theis Brøgger i en e-mail til redaktionen.

Tuborgh slår til i Brasilien

Ny milliardfusion styrker Arlas vækst

Parmalat køber igen op i Brasilien

Mejerikoncern køber brasiliansk konkursbo

Læs også
Top job