Koncerndirektør forlader Novo Nordisk

Novo Nordisk har ændret ansvarsfordelingen i koncerndirektionen, og det betyder en reduktion i koncerndirektionen fra syv til nu seks personer.

Lise Kingo er stoppet i Novo Nordisk. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet selv.

"Jeg vil gerne takke Lise for den store indsats, hun har ydet igennem sin imponerende karriere i Novo Nordisk. Især vil jeg gerne fremhæve hendes lederskab i udviklingen af virksomhedens strategi indenfor bæredygtig udvikling, corporate branding og public affairs, som har været stærkt medvirkende til, at Novo Nordisk i dag nyder anseelse som en velrespekteret global virksomhed. Jeg ønsker hende alt mulig held og lykke fremover," udtaler Lars Rebien Sørensen, adm. direktør i Novo Nordisk, i meddelelsen.

Årsagen er ifølge Novo Nordisk, at man har ændret på ansvarsfordelingen i koncerndirektionen. Hendes ansvarsområder bliver overtaget af henholdsvis Lars Fruergaard Jørgensen, Jakob Riis og Lars Rebien Sørensen selv.

"Jeg har nydt at være en del af Novo Nordisk gennem hele min karriere, ikke mindst min tid som medlem af koncerndirektionen. Det har været en fantastisk rejse, og jeg ønsker virksomheden og mine kolleger alt det bedste i deres videre færd. Dette er begyndelsen til et nyt kapitel, hvor jeg vil bruge min erfaring og viden i virksomhedsbestyrelser og organisationer internationalt," udtaler Lise Kingo.

Koncerndirektionen vil ifølge Novo Nordisk fremadrettet udgøres af følgende personer.

Lars Rebien Sørensen, adm. direktør (chief executive officer).

Kåre Schultz, viceadministrerende direktør (president and chief operating officer), ansvarlig for Sales og Product Supply.

Jesper Brandgaard, koncerndirektør (chief financial officer), ansvarlig for Finance, Legal og Investor Relations.

Lars Fruergaard Jørgensen, koncerndirektør, ansvarlig for Corporate IT, Corporate Quality, Corporate Development, Corporate People & Organisation og Business Assurance.

Jakob Riis, koncerndirektør, ansvarlig for Marketing, Medical Affairs og Corporate Stakeholder Engagement.

Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør (chief science officer), ansvarlig for Research, Development og Regulatory Affairs.

Læs også
Top job