Avis: Carnegie solgte ud før OW-kollaps

Investeringsbanken Carnegie har flere gange handlet flere OW Bunker-aktier lige inden dårlige nyheder. Det kræver en forklaring, hævder eksperter. Det skriver Børsen.

Carnegies handel med aktierne fra OW Bunker har været lidt for god, mener flere juridiske eksperter, der rejser spørgsmålet om, hvorvidt investeringsbanken har siddet på viden, som andre aktører ikke har haft.

Det skriver Børsen, som har set nærmere på Carnegies handel med aktierne i det nu krakkede OW Bunker. Analysen viser, at Carnegie har handlet meget store bidder af OW Bunker-aktier lige inden dårlige nyheder som de to nedjusteringer samt konkursen.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Carnegie var med til at føre OW Bunker på børsen i marts måned og er desuden ejet af kapitalfonden Altor, der også har tjent milliarder på børsnoteringen. Det vækker også undren hos de juridiske eksperter, skriver Børsen.

Medie: OW-topfolk skjulte kæmpe-kredit  

Carnegies kommunikationschef, Rickard Buch, forklarer i en mail til Børsen, at handlen med aktierne skyldes en "stor international klientbase."

"Vi eksekverer ordrer primært fra store, institutionelle investorer, som handler uafhængigt og baseret på deres egne investeringsbeslutninger – uanset Carnegies holdning og rådgivning," skriver han.

Fyret risikochef i OW Bunker: Sandheden skal frem

Da Jim Pedersen gik efter pengene og mistede det hele 

Konkurrenter ansætter OW-folk 

Læs også
Top job