Swipp køber Paii

Teleselskabernes betalingsløsning Paii bliver opslugt af bankernes Swipp.

To stridende mobilbetalingsløsninger bliver til én. Swipp, som er et samarbejde mellem alle danske banker undtagen Danske Bank, køber Paii, som er udviklet af en række teleselskaber.

”Med købet af Paii vil vi skabe fremtidens mobilbetalingsløsning. Swipp bliver tilgængelig for alle danskere, uanset hvilken bank de er kunde i, og vores fælles løsning vil gøre det nemmere for både forbrugere og erhvervsdrivende at bruge mobilen som betalingsmiddel på nettet og i fysiske butikker,” siger direktør i Swipp Martin F. Andersen i en pressemeddelelse.

Begge selskaber har indtil nu kæmpet med Danske Banks Mobilepay om at blive danskernes foretrukne mobilbetalingstjeneste. Mobilepay har målt på brugere et klart forspring til konkurrenterne, men Swipp på en sikker andenplads.

Paii er udviklet af TDC, Telenor, Telia og 3, som er glade for salget.

”Med Paii har vi opbygget en virksomhed med stærke kompetencer og udviklet en teknisk platform med unikke funktionaliteter, som har vist sig attraktiv for bankerne. Samtidig har vi i ejerkredsen draget den konklusion, at betalinger ikke er teleselskabernes kerneforretning på samme måde, som det er for bankerne. På den baggrund er det den rigtige beslutning at sælge Paii til Swipp,” siger bestyrelsesformand for Paii, Flemming L. Jensen i meddelelsen.

Opdateres

Læs også
Top job