Novartis fyrer forfalskende forsker

En forsker fra Novartis har forfalsket data inkluderet i seks forskellige forskningsrapporter. Han er nu blevet fyret fra den schweiziske medicinalgigant og kan ikke modtage støtte til sin forskning de næste tre år.

En forsker, som indtil for nylig var ansat i Novartis, har fabrikeret eller fusket med data i seks forskellige kliniske studier, og det har nu kostet ham jobbet hos den schweiziske medicinalgigant. Det skriver Wall Street Journal.

Det er det såkaldte Office of Research Integrity under den amerikanske Department of Health and Human Services, der ved en gennemgang af forskerens, Igor Dzhuras, arbejde har opdaget, at han forflasket data i seks forskellige forskningsrapporter.

Han er nu gået med til at rette eller tilbagetrække de relevante rapporter, men ikke desto mindre koster fejltrinene ham altså jobbet hos Novartis, ligesom han ikke kan modtage støtte til sin forskning i USA de næste tre år.

De falske studierapporter blev publiceret, mens Igor Dzhura var ansat som forsker ved Vanderbilt University mellem 2000 og 2005, men indtil for nylig var han ansat hos Novartis’ Institutes for Biomedical Research i byen Cambridge i staten Massachusetts.

”Forfalskning af data er ikke acceptabelt, og vi har opsagt hans kontrakt med selskabet. Vi foretager en intern undersøgelse for at sikre, at der ikke var nogen form for videnskabelig uredelighed relateret til hans forskning her,” siger en talsmand for Novartis til avisen.

Læs artiklen fra Wall Street Journal her.

Læs også
Top job