Tidligere Lopi-formand taber sag om navneforbud

Landsretten ophæver navneforbuddet i sagen mod tidligere topfolk i det såkaldte direktørnetværk. En af de tidligere mest magtfulde folk i sektoren må indse, at Landsretten har dømt mod hans ønske.

De sidste to medlemmer af det såkaldte bankdirektørnetværk, som er tiltalt i en sag om kursmanipulation og netop nu for retten i sagen, mister nu sine navneforbud i sagen.

Det skriver Børsen Finans, og Vestre Landsret bekræfter afgørelsen over for FinansWatch.

Den tidligere direktør i Sparekassen Kronjylland Jacob Leth og sparekassens tidligere finanschef Tonny Elsberg havde sammen med de to tidligere EBH Bank-medarbejdere Henrik Sylvester Larsen og Finn Jensen ønsket navneforbud i sagen.

Byretten ophævede navneforbuddet, som Jacob Leth og Tonny Elsberg kærede til Landsretten. I dag har Vestre Landsret så stadfæstet afgørelsen fra Byretten.

Der er i alt otte tiltalte i sagen, som er anlagt af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet. De otte er i disse dage for retten i Hjørring, hvor de er anklaget for at have bedravet kursmanipulation.

De mest markant skikkelser på anklagebænken er Jacob Leth, der udover direktørposten i Kronjylland også i mange år var formand for Lokale Pengeinstitutter. Også de tidligere direktører i EBH Bank Finn Strier Poulsen og Morsø Sparekasse-direktøren Jørgen Balch Christensen er anklaget.

Bankdirektørnetværk for retten 

Direktørnetværket er mødt frem i Hjørring

Forsvarsadvokater: Medanklager er inhabil 

Forsvaret taber første slag i bedragerisag mod direktørnetværk 

Avis: EBH-forsvarer hiver anklager i landsretten 

Læs også
Top job