Erhverv

Grundfos venter mere global uro og "gidseltagning"

Som en af Danmarks store globale virksomheder bliver Grundfos ofte hevet ind i en ufrivillig karakterrolle i geopolitiske spændinger. Det ser ud til at blive et stadigt hyppigere problem, siger en koncerndirektør.

Verdenshandlen i flammer
Søren Ø. Sørensen forlader jobbet i Grundfos ved årsskiftet. Grundfos er en dansk koncern og bliver dermed sammen med en lang række andre store danske virksomheder sat på det danske hold og det kristne hold og det kapitalistiske hold og det vestlige hold afhængig af, hvad konflikten handler om.

Vi andre havde dårligt hørt om eskaleringen i urolighederne, før Søren Ø. Sørensen og hans folk skulle beslutte sig for, hvad der skulle ske med kontoret i Bangkok. Der var demonstrationer i gaderne, tåregas, politi, tanks og barrikader, og der blev indført undtagelsestilstand efter et dramatisk regeringsskifte.

»Så snart jeg hørte om urolighederne fra den regionale ledelse, gik et stort alarmeringssystem og handlingsplan i gang. Det første, vi skulle tage stilling til, var, om der var risiko for medarbejderne. Det vurderede vi, at der kunne være, så vi lukkede med det samme kontoret ned for en kort periode,« husker Søren Ø. Sørensen...

Læs også
Top job