Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ukuelig, hollandsk optimist blev Genmabs redning

Portræt: Han blev set som en overgangsfigur i rollen som adm. direktør i biotekselskabet Genmab. Fem et halvt år senere har hollandske Jan van de Winkel gjort alle fordomme til skamme og har sendt milliarder og atter milliarder i favnen på investorerne.

Jan van de Winkel er selv blevet mere end almindelig rig på Genmabs succes. Ifølge Florian Schönharting, som kender den hollandske direktør indgående, er det dog næppe penge, der motiverer ham.

Ingen troede rigtig på, at den hollandske professor Jan van de Winkel havde evnerne til at føre det børsnoterede, danske biotekselskab til storhed, da han i sommeren 2010 overtog chefstolen fra den stærkt omdiskuterede amerikaner Lisa Drakeman. Ord som overgangsfigur blev flittigt brugt i de danske erhvervsmedier, men historien har vist noget andet.

I dag er der næppe mange, der tvivler på, at han ikke blot er en internationalt anerkendt forsker, men også en fremragende forretningsmand. Helt konkret er aktiekursen siden hans indtræden som topchef mere end 14-doblet. Men hvem er egentlig denne hollænder, som har taget markedet med storm, og hvad er det, han kan?..

BRANCHENYT
Læs også