Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvor er vor tids Mærsk Mc-Kinney Møller?

Jeg håber inderligt, at den generation af danske erhvervsledere, som jeg er en del af, er bedre end den seneste. For den seneste generation har fejlet: De har ikke skabt én eneste ny virksomhed med mere end 1.000 ansatte.

Der var en gang, hvor format var en standard for dem, der havde succes i dansk erhvervsliv. Mærsk Mc-Kinney Møller var kendt for sit stærke værdisæt og sin personlige karakter. Han kaldte konsekvent fru. Møller for »min hustru« eller »my lady«. For hvorfor skulle man bruge andet end de fineste ord om sit livs udkårne? Det fokus på ordentlighed i alle dele af tilværelsen placerede mænd som Hr. Møller i en klasse for sig. Det betyder ikke, at de var ufejlbare. Langt fra. Men de satte en høj standard for sig selv og alle omkring dem.

Forbilleder er noget af det stærkeste, der findes. Jeg kan selv takke en række dygtige mennesker omkring mig for den succes, jeg har opnået. Men hvem er det, min søn skal se op til? Jeg har en skøn, irriterende glædesskrigeballon på to år, som jeg (ligesom alle andre forældre) ønsker alt det bedste for. Og jeg ønsker, at hele hans generation skal finde inspirationen til at drive Danmark videre. ..

BRANCHENYT
Læs også