Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nye boligbehov skaber innovative boligformer

Alternativt og innovativt boligbyggeri efterspørges i stigende grad blandt danskerne. Vi vil have det bedste fra alle verdener, og i den efterspørgsel skabes nytænkende løsninger.

Tendensen går i retning af, at folk både vil have byliv, fællesskab og have. Det forsøger flere ejendomsudviklere at komme i møde med nye alternative ejendomme. ”Nærheden” i Hedehusene forsøger at indkapsle de mange nye behov.

Fællesskab, nærhed og mangfoldighed er fællesnævnerne for de behov, som i stigende grad kan identificeres blandt boligsøgende i Danmark, fortæller Dorthe Keis, der er partner og arkitekt hos arkitektfirmaet Arkitema. Her identificerer og kortlægger man befolkningens forskellige behov og præferencer, når det kommer til at bo, og det er tydeligt, at der er ved at ske et skift i måden, hvorpå folk gerne vil bo på.

»Folk i dag har høje krav til deres indhold i livet. De vil have karriere, dyrke deres familie, dyrke deres krop, være med til at præge omgivelserne, og så har de en stigende bevidsthed omkring bæredygtighed. Samtidig vil de være tæt på det hele og tæt på fællesskabet,« siger Dorthe Keis...

BRANCHENYT
Læs også