Gammel Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Private investorer dropper generalforsamlingerne

På få år er de private investorer i stor stil forsvundet fra de børsnoterede selskabers generalforsamlinger, og langt færre deltager på afstand via fuldmagter. Det er en uheldig udvikling, mener Dansk Aktionærforening.

I år var 707 aktionærer tilmeldt Danske Banks generalforsamling. 365 af dem dukkede op. Foto: Carsten Bundgaard

Der skal serveres færre kager og mindre kaffe på de børsnoterede selskabers generalforsamlinger. Deltagerantallet falder støt år for år. Fra 2012-2015 faldt det med 25 pct. I 2016 dykker antallet af deltagere yderligere, vurderer VP Securities godt gennem generalforsamlingssæsonen.

»Her et godt stykke inde i generalforsamlingsperioden ser det ud til, at deltagerantallet bredt set fortsætter ned. De private investorer er der i mindre omfang. Det kan skyldes mange faktorer: vejret, selskabets forhold og udsving i antallet af private investorer i nogle selskaber. Men det skyldes også, at det i mange selskaber kun er investorer, der har givet selskabet deres mailadresse, der bliver indkaldt direkte til generalforsamling,« vurderer Flemming Merring, der står i spidsen for Investor Service i VP Securities, der står for registreringen af danske børsnoterede aktier...

BRANCHENYT
Læs også