Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

McKinsey-rapport kan få stor betydning for dansk erhvervsfremme

En ny rapport bestilt af Finansministeriet viser, at den danske erhvervsfremme koster mindst 4,7 mia. kr. Gevinsten er tvivlsom, for virksomhederne kan ikke finde rundt i skoven af over 400 aktører, produktiviteten er lav og der måles sjældent på effekten, lyder det i rapporten.

I jagten på penge til regeringens planer skal alle sten vendes. Claus Hjort Frederiksen har fået fire konsulenthuse til at kigge erhvervsfremmeindsatsen efter, og konklusionen er, at der bruges milliarder, men effekten er svær at sige noget om.  Foto: Kaare Smith

Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på at støtte dansk erhvervsliv gennem den såkaldte erhvervsfremmeindsats. Men en ny rapport, som Finans er i besiddelse af, konkluderer, at det er svært at vurdere, om indsatsen reelt har nogen holdbar effekt. Desuden har virksomhederne svært ved at finde rundt i et virvar af ordninger, som involverer mere end 400 aktører og 2.700 årsværk fordelt på stat, region og kommune. Ud af de i alt mindst 4,7 mia. kr, er udgiften i kommunerne på få år steget med 54 pct. til 624 mio. kr.

Vicedirektør i DI, Kent Damsgaard, er ikke bekendt med rapportens indhold, men DI har tidligere undersøgt medlemmernes syn på erhvervsfremme og er også blevet kontaktet af konsulenterne bag rapporten. Forelagt hovedkonklusionerne siger han:..

Læs også