Gammel Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Sådan minimerer du risikoen for at løbe tør for pensionsmidler

Det kan blive en kostbar affære, hvis investor er ude af trit med porteføljens risiko. En måde at minimere risici på at at holde sig fra at være en aktiv investor.

Inflationen udgør en hovedpine, hvis man er en investor, der ikke bryder sig om at tage de store chancer med aktier og holder sig til obligationer.

En risikofri dansk statsobligation forrentes aktuelt med minus 0,54 pct. Antager vi, at forretningen forbliver lav, vil 100.000 kr. investeret i dag være 85.000 kr. værd om 30 år. Lægger vi dertil en vis inflation, er beløbet til den tid endnu mindre i købekraft. Kurstabet i sig selv giver de fleste et skattefradrag, men alligevel … det synes uomtvisteligt, at det er nødvendigt med en vis risiko, hvis investors finansielle mål skal indfries.

Det kan betyde rigeligt med aktier i porteføljen – selv i et sent stadie af livsforløbet – eller andre risikofyldte aktiver isoleret set. Det vigtigste er dog ikke risikoen for det enkelte værdipapir, men derimod porteføljens samlede risiko. Komplementerer porteføljens forskellige investeringer hinanden godt, og indeholder porteføljen tilpas mange værdipapirer, vil problemer for et par af porteføljens værdipapirer eller sågar en branche ikke kæntre hele porteføljen. Vi sætter fokus på nogle af risikofaktorerne, som investor bør være særlig opmærksom på...

Læs også