Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fintechs: De danske myndigheder må ind i kampen

Nye digitale finansielle systemer udfordrer både myndighedernes kontrol og forbrugernes rettigheder. Mens det engelske finanstilsyn, FCA, har valgt at gå offensivt til værks, afventer vi stadig en synlig strategi fra de danske myndigheder.

»Vi støtter fintechs, og det gør vi bl.a. fordi vi ikke kan standse udviklingen,« siger Director of Retail Banking Supervision, Karina McTeauge, fra Financial Conduct Authory (FCA), den engelske pendant til Finanstilsynet.

Karina McTeague ved, at der i disse år pilles ved grundpillerne i finansielle marked: I mange årtier har borgerne haft tillid til myndighederne og bankerne, når de har ordnet deres pengesager, men i de seneste år er antallet af fintechvirksomheder, som leverer alt lige fra blockchainbaserede netværksøkonomier til betalingsapplikationer til mobiltelefoner, eksploderet. Da mange af disse virksomheder opererer globalt på internettet, er det blevet sværere for myndighederne at finde ud af, hvilke finansielle services, som borgerne benytter sig af, hvilket fx kan stække kampen mod hvidvaskning af penge. ..

Læs også