Gammel Penge
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regeringen i panik: Stop aldersopsparingen, før danskerne opdager milliardhullet

Politikerne frygter, at danskerne i stor stil flytter deres pensionsopsparing over i den nuværende aldersopsparing, som ikke udløser modregning i de offentlige pensioner. Bliver aldersopsparingen fyldt op, vil det på sigt koste statskassen over 20 mia. kr. om året.

Regeringen vil afmontere den nuværende aldersopsparing, hvor danskerne gennem et jobliv på 40 år kan spare knap 1,2 mio. kr. op, som der ike sker modregning for. Foto: Colourbox.

Hvis danskerne flytter så meget pensionsopsparing over i aldersopsparing som muligt, bliver det dyrt for statskassen. Skrækscenariet er, at en vandring over i aldersopsparing vil koste statskassen op mod 20 mia. kr. i årlige ekstraudgifter til pensionister om 40-50 år i form af ældrecheck, pensionstillæg etc. Derfor er en vigtig del af pensionsreformen at få afmonteret truslen.

Det sker ved at sænke den nuværende grænse for alderopsparingen på ca. 29.000 beskattede kr. om året frem til folkepensionen til 5.000 kr. om året. De sidste fem år inden pensionen kan der ikke indbetales på den almindelige alderspension. I stedet kan der indbetales op til 50.000 kr. pr. år på en ny aldersopsparing, hvor pengene bliver udbetalt som en livrente. Dermed mere end halveres muligheden for indbetalinger...

Læs også
Top job