Gammel Erhvervsservice
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

EU-Domstolen: En computer må godt sælges uden pris på softwaren

Det er kun nødvendigt at opgive en samlet pris, som om en computer sælges i kombination med software, lyder en EU-dom. Domstolen slår dermed fast, at Sony ikke har gjort sig skyldig i urimelig og vildledende handelspraksis.

Tilbage i 2011 anlagde en fransk forbruger en sag mod Sony, efter at han gennem en forhandler havde købt en computer, som var udstyret med præinstalleret software.

Ved første opstart af computeren nægtede forbrugeren at give sit samtykke til en licensaftale til denne software. I stedet anmodede han Sony om at tilbagebetale den del af prisen for computeren, som udgjorde prisen for softwaren. Dette nægtede Sony, men tilbød forbrugeren at ophæve hele købet og tilbagebetale den fulde købspris mod at han leverede computeren tilbage. Forbrugeren afviste dette og anlagde i stedet sag mod Sony. Forbrugeren påstod dels betaling af godtgørelse for den præinstallerede software, dels betaling af erstatning for den skade, der var lidt på grund af det, som han mente, var en urimelig og vildledende handelspraksis...

BRANCHENYT
Læs også