Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk is-millionær vil erobre udlandet med sociale chokoladebutikker

Seks år efter han blev købt ud af Paradis Is, er stifteren Thor Thorøe klar til at ekspandere med nye lækkerier i de socialøkonomiske butikker Social Foodies. Planen er at udvide kraftigt i Danmark og rykke til udlandet de kommende år.

Som ung rejste Thor Thorøe rundt i Afrika med en rygsæk. Nu fylder Afrika en central del i hans danske chokoladebutikker, som snart skal ud over landets grænser. Foto: Casper Holmelund Christensen

Selvom Paradis Is blev en succesfuld forretning, trak stifteren Thor Thorøe sig fra is-koncernen og solgte i 2010 sin halvpart til de øvrige ejere. Væksten havde ædt værdierne om social ansvarlighed, som Thor Thorøe havde bygget sit is-imperium på, lyder begrundelsen i dag fra manden bag de røde isbægere.

Nu er han klar til at tage revanche med en ny socialøkonomisk butikskæde, der sælger chokolade, is, nødder, flødeboller og konfekt med god samvittighed.

Social Foodies er navnet på kæden, som i sine to første leveår har åbnet fem butikker i København, Nordsjælland og Aarhus. Overskriften er et socialt bevidst samarbejde med afrikanske chokoladebønder og udviklingsprojekter, som kommer fra Social Foodies' overskud.     Men chokolade-butikkerne skal være mere end gode tanker og hjælp til afrikanere. I løbet af de næste tre år vil idealisten Thor Thorøe ekspandere voldsomt. De fem butikker skal blive til mindst 13 på dansk jord, ligesom Social Foodies' logo også skal skyde op i udlandet de kommende år...

BRANCHENYT
Læs også