Gammel Finans
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pengene flyder stadig på verdens største børs

New York Stock Exchange lever i bedste velgående trods teknologisk udvikling, algoritmehandel og små hjemmebørser. I de seneste to et halvt år har børsen haft alle de største børsnoteringer i verden og rejst milliarder af dollars i kapital. Og snart er flere milliarder på vej.

New York Stock Exchange fylder 225 år i år. Selvom meget handel i dag er elektronisk, holder børsen fast i at have fysiske tradere på gulvet.
Foto: Heidi Joy Madsen

NEW YORK - Selve bygningen er egentlig ret anonym blandt Lower Manhattans mastodontiske bygninger. Adressen på Wall Street 11 er skjult, og facaden med de kendte søjler med det store amerikanske flag hører sig til på sidegaden Broad Street. Når man alligevel bemærker bygningen, skyldes det hegn, sikkerhedsvagter, metalpiller i jorden og et stort hvidt telt på hjørnet. Det er i virkeligheden her, at indgangen er til verdens mest berygtede og berømte børs. New York Stock Exchange.

Alle indgange til børsen er lukkede med undtagelse af en mindre kælderindgang, man får adgang til, efter at man er blevet godkendt i det hvide telt. Kun registrerede gæster kan komme gennem teltøjet, og nysgerrige forbipasserende må gå langt uden om den store murstensbygning på den anden side af det sorte hegn...

Læs også