Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Blind plet i danmarkshistorien er nu grundigt belyst

Danske fonde med almennyttige formål har afgørende betydning for dansk økonomi. Tre års forskning i dette unikke område konkluderer, at fondsejede virksomheder bidrager væsentligt til produktion, eksport og beskæftigelse.

Den ene af bogens forfattere, professor Anker Brink Lund

I historietimerne lærer de fleste skolebørn om andelsbevægelsen, arbejderbevægelsen, kvindebevægelsen og miljøbevægelsen. De færreste hører om fondsbevægelsen, selvom Danmark har uofficiel verdensrekord i fondsdannelse i form af selvejende institutioner med mange forskellige funktioner af erhvervsmæssig og almennyttig art.

Denne blinde plet i danmarkshistorien bliver grundigt belyst i bogen ”Dansk Fondshistorie” skrevet af professor Anker Brink Lund og chefkonsulent ph.d. Christian Edelvold Berg. Forfatterne argumenterer for, at selvejende institutioner organiseret som fonde og fondslignende foreninger har haft næsten lige så stor betydning som andelsbevægelsen og arbejderbevægelsen. Fondene har ageret i det skjulte ved især at understøtte aktiviteter, der tjener til at bevare borgerlige kerneværdier, mener forfatterne...

Læs også