Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Michael Pram om sit formandsstop: »Det vil ikke genere mig at få lidt mere tid til at nyde tilværelsen«

Mærsk er et solidt selskab på trods af milliardunderskuddet i 2016, lyder det fra den afgående bestyrelsesformand, som ikke er interesseret i at fylde kalenderen ud med andre forretninger.

Michael Pram Rasmussen har allerede modtaget et tilbud fra et stort selskab, men sagt nej. Foto: Mærsk Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

For udeforstående kan Michael Pram Rasmussens beslutning om at forlade formandssædet hos A.P. Møller - Mærsk ligne et impulsivt og ærgerligt udslag af et historisk stort underskud i 2016. Men beslutningen har været længe undervejs, understreger hovedpersonen.

»Formanden bliver jo valgt for to år ad gangen, så jeg har hele tiden vidst, at jeg skulle på genvalg til foråret. Derfor har jeg løbende overvejet, om jeg ville stille op igen eller ej. Så det er en moden beslutning. Den er ikke truffet over night. Det er også en rigtig beslutning, for i 2016 lavede vi en ny strategiplan, der nu skal gennemføres. Noget af olieforretningen skal måske børsnoteres eller noget andet. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt at skulle skifte formand midt i den proces. Så med en ny strategi, en ny ledelse og særdeles velkvalificeret afløser på formandsposten ser alting bare rigtigt ud.«..

Læs også