Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny formand skal fremtidssikre Mærsk

Kommentar: Udnævnelsen af den tidligere SAP-boss Jim Hagemann Snabe til ny bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk er et opgør med fortiden. Hans opgave er at digitalisere Danmarks største virksomhed.

Det er konsekvenserne og mulighederne i digitaliseringen, den såkaldte fjerde industrielle revolution, der optager A.P. Møller-Mærsks kommende formand, Jim Hagemann Snabe.  Han er meget involveret i problematikken, bl.a. qua sit medlemskab af bestyrelsen i World Economic Forum. 
Foto: AP/Uwe Anspach

Et skifte for bordenden i bestyrelseslokalet i transport- og energikonglomeratet A.P. Møller-Mærsk understreger et presserende behov for, at Danmarks største virksomhed omfavner den digitale fremtid. Der er indsat en ny ledelse, en udskillelse af alle olierelaterede forretningsområder er besluttet, og der er lagt en ny strategisk kurs for kerneforretningen med verdens største containerrederi, Maersk Line, i centrum. Den syvtakkede stjerne skal overleve i de næste mange generationer som et fuldt integreret transport- og logistikselskab.

Den kontrollerede Mærsk-familie med Ane Uggla, den nu afdøde, ikoniske erhvervsleder Mærsk Mc-Kinney Møllers datter, i spidsen har valgt den tidligere topchef i den tyske softwarekoncern SAP,  Jim Hagemann Snabe, til at afløse Michael Pram Rasmussen som ny bestyrelsesformand. Det er et godt valg. Han er den danske erhvervsleder, der bedst ved, hvad den fjerde industrielle revolution gør ved de traditionelle industrier, og hvordan den digitale trussel kan vendes til et hav af forretningsmuligheder. Jim Hagemann Snabe er som kommende formand for tysk industris flagskib, Siemens, også rykket op i den europæiske superliga for topledere...

Læs også