Privatøkonomi

Nets' korte liv på børsen: Stof til eftertanke

Med buddet på Nets står topchefen Bo Nilsson (t.h.) til at indkassere mere end 600 mio. kr. på det aktieprogram, som han og 69 andre ledere og specialister købte sig ind i forud for børsnoteringen i fjor.

Den 25. september blev det efter længere tids spekulationer i markedet offentliggjort, at et konsortium af investorer, herunder den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman, ville fremsætte et kontant købstilbud på Nets’ samlede aktiekapital, og den 23. oktober blev det endelige købstilbud offentliggjort. Tilbudsprisen på 165 kr. pr. aktie må umiddelbart karakteriseres som attraktiv i lyset af aktiens kursudvikling siden børsintroduktionen i september sidste år. Den repræsenterer en præmie på 27 pct. i forhold til lukkekursen den 30. juni – dagen før ledelsen meddelte fondsbørsen, at der var modtaget henvendelse fra interesserede investorer, og en præmie på hhv. 30 pct. og 35 pct. i forhold til den volumenvægtede gennemsnitlige aktiekurs tre og seks måneder forinden.

Tilbuddet, som løber frem til den 18. december med mulighed for forlængelse, anbefales da også bestyrelsen, og er betinget af sædvanlige konkurrencemyndighedsgodkendelser, ligesom køberne forbeholder sig ret til at tilbagekalde tilbuddet, hvis ikke man opnår et minimumsaccept på 90 pct. af aktierne i selskabet samt nogle enkelte andre sædvanlige forhold, men ikke forbehold mht. finansiering mv...

BRANCHENYT
Læs også