Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 8 vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Ørsted-topchef Henrik Poulsen har et luksusproblem: Han har alt for mange penge i kassen. Analytikerne vil have selskabet til at sende dem retur Foto: Jens Dresling

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Ørsted svømmer i penge: Milliarder kan være på vej til aktionærerne. Energiselskabet ventes at lave frasalg for mere end 50 mia. kr. Det kan betyde en sjældent set pengeregn over aktionærerne. Ørsted siger stop: Men analytikere forventer flere milliardfrasalg.

Bunden knager under landbruget. Prisen på landbrugsjord fortsætter med at falde, og er nu reduceret med 10.500 kr. pr. hektar siden tredje kvartal 2017. Det reducerer handelsværdien af dansk landbrug med 26 mia. kr., og den aktuelle krise i erhvervet kan forstærke prispresset.

Danske Bank er millimeter fra at udpege sin nye topchef. Ifølge Finans’ oplysninger er kun én intern kandidat i spil til posten som den, der skal føre banken videre efter hvidvaskskandalen.

Genmab-stifters nye biotekbaby suser i vejret på børsen. Biotekvirksomheden Y-mabs Therapeutics, som har en række danske rigmænd i ejerkredsen, blev skudt til vejrs på sin første dag på børsen i USA.

Kina aflyser planlagte forhandlinger med USA. Det sker efter, at handelskonflikten mellem de to lande på det seneste er eskaleret med USA’s varsling af flere tariffer på importerede varer. Oveni det har den kinesiske regering aflyst militære samtaler med amerikanske embedsmænd på grund af utilfredshed med sanktioner mod Rusland. Hele konflikten kan få konsekvenser, der rækker langt udover finanserne. (Wall Street Journal/Reuters/New York Times)

EU-kommissionen vil pudse sin vagthund på Finanstilsynet. Kommissionen har bedt det europæiske banktilsyn om at kigge nærmere på, om Finanstilsynet har levet op til sit ansvar i hvidvasksagen. (Financial Times)

Airbnb vil gøre sine værter til aktionærer. Selskabet har sendt et brev til de amerikanske børsmyndigheder, hvori de opfordrer myndighederne til at justere på reglerne for, hvem private selskaber må give aktier til. (Axios)

Det bliver nemmere for DSV at gennemføre sit næste store opkøb. Det danske transportselskab, der netop har fået sin rating af kreditvurderingsselskabet S&P, vil bruge obligationsmarkedet mere aktivt, næste gang milliarderne skal op af lommen. (Bloomberg)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job