Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Arkivfoto: Lars Krabbe

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Endeligt resultat: S er størst - V og DF går tilbage. Danskerne vågner op til et mere rødt, mindre blåt og mindre gult Danmarkskort onsdag morgen. Klar fremgang til S på landsplan. V og DF går tilbage, mens Alternativet stormer ind i København.


Overblik: Her er borgmestrene på plads
. I flere af landets kommuner synes det allerede at stå klart, hvem der bliver borgmester. Her er en oversigt. De politiske forhandlinger i de enkelte kommuner kan dog løbe helt frem til det konstituerende møde, som afholdes i perioden 1.-15. december.


Løkke og Frederiksen tilfredse med valget
.”Vi går frem i 50 kommuner og går tilbage i fem-ti, og som det er lige nu, er det så stærk en fremgang, at vi vil tillade os at være glade,” siger den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen. Venstre havde frygtet tilbagegang ved kommunalvalget, men ser ud til at få et fornuftigt valg, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). »Vi får et fornuftigt valg nogenlunde på niveau med det, vi havde sidst, hvor vi fik omkring en fjerdedel af stemmerne. Det er jeg meget godt tilfreds med,” siger han.   
 

Børsnedtur gør Vestas til et opkøbsmål. En cocktail af et fald i aktiekursen på over 30 pct. siden august, en stærk indtjening og en bugnende kassebeholdning gør Vestas sårbar overfor et uinviteret overtagelsesforsøg. Sådan lyder vurderingen fra flere analytikere.
 

Opsving giver heftig lønfest i advokatbranchen. Jagten på de bedste hoveder blandt advokater presser lønningerne kraftigt op - både i de store kontorer og i virksomheder. Der er heller ingen tegn på, at partnerne lider nød.


Stor amerikansk ordre giver jackpot til Bavarian Nordic
. Knap to måneder efter at Bavarian Nordic landede en ny kontrakt med den amerikanske regering, har regeringen valgt at udnytte en af optionerne.
 

Pengene fosser ud af Tesla. Det kan godt være at stifter Elon Musk har store ambitioner og ditto armbevægelser på Teslas vegne, men det koster. Bloomberg har beregnet at Tesla pt brænder mere end 3 mio. kr. af i timen. Troen på Tesla er dog intakt. Aktiekursen steg tirsdag og Tesla er stadig fem mia. dollars mere værd end hæderkronede Ford.


Uber hemmeligholdte hackerangreb mod 57 millioner brugere
. Uber oplyser, at det blev hacket i slutningen af 2016, hvor telefonnumre og mailadresser blev kompromitteret. (Wall Street Journal)


Lån med negativ rente er ikke altid billigst
. Den laveste rente - også selv om den er negativ - giver ikke altid den laveste ydelse. Det viser en beregning, som Realkredit Danmark har fortaget.
 

Klarskov kæmper for arbejdskraften. Indsigt: Flertallet i Folketinget er på afveje, når det gælder om at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, mener Dansk Erhverv-topchef Jens Klarskov.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også