Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Grafik: Anders Thykier

Så skriver vi 2018 og her på Finans er vi forlængst gået på jagt efter hårdtslående erhvervsnyheder - både de positive og negative af slagsen. Men først har vi lige nytårets, nattens og morgenens vigtigste nyheder til dig.
 

Virksomheder er elendige til at købe op. 50-90 pct. af alle opkøb giver ikke værdi til aktionærerne, viser en stribe studier. Fejlraten gælder også for danske virksomheder.
 

Må man tage ægtefæller med, når man inviterer en offentlig kunde på arbejdsmiddag? Og hvor dyrt må man spise? Det er nogle af de spørgsmål, som bagmandspolitiet håber, der vil komme svar på, når der falder dom i bestikkelsessagen i it-leverandøren Atea.
 

Det er topprioritet for regeringen at få sendt offentlige opgaver i udbud, men dens egne ministerier og andre offentlige indsatser har svært ved at følge med.
 

Her er boliglånene uden kurstab. Der er stadig frit valg på alle lånehylder for boligejerne. Obligationskurserne slutter 2017 i topform og er nu i et optimalt leje. Det betyder, at det er muligt at vælge mellem to forskellige lån, uanset om man vil have 20 eller 30 års løbetid.
 

Der er råd til både skattelettelser og velfærd. Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i aftes i sin nytårstale. I januar skal en skattereform forhandles på plads, og her er der lagt op til skattelettelser, der især vil komme borgerne med de laveste lønninger til gode. (Ritzau)
 

It-nedbrud udløste lange ventetider i amerikanske lufthavne. De amerikanske told- og grænsemyndigheder måtte mandag kæmpe med massive tekniske problemer i en række lufthavne. It-nedbruddet forårsagede lange ventetider for rejsende i de berørte lufthavne. (Reuters)
 

Topchefen fra den tyske storbank Deutsche Bank er klar til igen at skrue op for både lønninger og bonusser til investeringsbankens ansatte. Det er kun lidt mere end et år siden, at banken var i så dyb krise, at kritikere kaldte den konkurstruet. Topchef John Cryan besluttede derfor at skære i de omdiskuterede bonusordninger. Men nu er de på vej tilbage (FT)
 

En tragedie ramte nytårsaften britisk erhvervsliv, da tophefen i Compass Group, Richard Cousins, og flere familiemedlemmer mistede livet i en flyulykke i Australien. Compass er blandt de største børsnoterede selskaber i Storbritannien og en konkurrent til danske ISS. I 2017 var Richard Cousins placeret som nummer 11 på Harvard Business Reviews liste over verdens bedste topchefer. (BBC)
 

Der er 40 pct. sandsynlighed for, at tech-giganten Apple køber streamingtjenesten Netflix, vurderer analytikere fra Citi. Den amerikanske skattereform giver Apple flere penge mellem hænderne, og det Californien-baserede erhvervsklenodie har flere hundrede milliarder dollars at betale med. (Business Insider)
 

Dansk balletikon stopper som chef i New York efter anklager. Den danske balletstjerne Peter Martins, der er blevet beskyldt for sexchikane, trækker sig som balletchef for New York City Ballet. (New York Times)
 

Uroligheder i Iran har kostet flere end 10 mennesker livet i forbindelse med demonstrationer, der har stået på i dagevis. Ifølge iransk politi har demonstranterne dræbt en politibetjent. Demonstranterne er på gaden for at protestere mod økonomiske nedskæringer og påstået korruption i det iranske styre. (Reuters)
 

Hvad med at være ærlig i 2018? 2017 blev ikke noget stort år på ærlighedsfronten. Hvad med at sige tingene, som de er i 2018, spørger Anders Heide Mortensen, kommentator og kommunikationsrådgiver.
 

I går - mandag - blev det i den amerikanske stat Californien lovligt for personer over 21 år at være i besiddelse af op til 28 gram cannabis og dyrke op til seks hamp-planter. Dermed bliver Californien verdens største frie cannabismarked. I 1996 var Californien først med legalisering af medicinsk cannabis. (BBC)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også